Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Στα τελευταία ΔΣ του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης για τον οικονομικό προγραμματισμό, οι προτάσεις που γίνονται και κυριαρχούν είναι για μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού. 

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η αβεβαιότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο με την συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, έχει φέρει κάποιες δεύτερες σκέψεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες.  Μέσα σε αυτό το κλίμα κινείται και η διοίκηση του ΠΑΟΚ, η οποία επιθυμεί την ολοκλήρωση της σεζόν και σχεδιάζει παράλληλα τον έγκαιρο προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Στα τελευταία ΔΣ του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης για τον οικονομικό προγραμματισμό, οι προτάσεις που γίνονται και κυριαρχούν είναι για μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού. Να τονίσω πως εξετάζονται τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών για τα οποία δεν έχει ακόμα προταθεί μείωση. Αντίθετα υπάρχουν σκέψεις για την μη ανανέωση όλων των συμβολαίων που λήγουν!

Τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο τέλος αυτής της σεζόν είναι του Μαουρίτσιο (32 χρόνων) και του Βιεϊρίνια (35 χρόνων), δύο πολύ σπουδαίων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι όμως εφέτος αντιμετώπισαν σοβαρούς τραυματισμούς! Για τον Βιεϊρίνια λέγεται πως θα πάρει θέση στο ποδοσφαιρικό επιτελείο του συμπατριώτη του προπονητή Αμπέλ Φερέιρα! Όσον αφορά τον Γιόσιπ Μίσιτς, που ο δανεισμός του από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ολοκληρώνεται, είναι έτοιμη η συμφωνία απόκτησης του με μεταγραφή. Το κόστος της ρήτρας είναι δύο εκατομμύρια ευρώ, που θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ομάδα στην οποία ανήκει ο Μίσιτς.

από τον Γιώργο Κοντονή

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Σκάει βόμβα

Στην εποχή του κορονοϊού και την ώρα που το ποδόσφαιρό μας, όπως σε όλο τον κόσμο έχει μπει για τα καλά στην καραντίνα, τα σενάρια των μεταγραφών κυκλοφορούν κατά χιλιάδες! Έτσι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ιταλία που ο κορονοϊός κτύπησε αλύπητα, αναφέρουν πως ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού Ανδρέας Μπουχαλάκης βρίσκεται στην λίστα και μάλιστα στην κορυφή της λίστας της Μπολόνια, η οποία πρόσφατα πούλησε τον Πούλγκαρ στην Φιορεντίνα και ψάχνει τώρα τον αντικαταστάτη του στην μεσαία γραμμή. Όπως έμαθα ο Ολυμπιακός έχει κοστολογήσει τον Μπουχαλάκη κοντά στα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Δεν θα έλεγε όχι βέβαια και στα έξι εκατομμύρια! Η είδηση αυτή «έπεσε σαν βόμβα» στους φίλους του Ολυμπιακού.

Χάνει Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός στην νέα σεζόν θα… πορευτεί χωρίς τον Ιταλό σέντερ φορ Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν πωλείται! Ο ίδιος ο Μακέντα μετά τις δύο καλές χρονιές που έκανε στον Παναθηναϊκό, δήλωσε πως αισθάνεται έτοιμος να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ίσως και στην πατρίδα του την Ιταλία. Πρέπει να τονίσουμε πως ο Παναθηναϊκός που οικονομικά δεν είναι και τόσο καλά, βλέπει ως ιδανική λύση την πώληση του Μακέντα, ώστε να καλύψει τα ήδη μειωμένα έσοδα!

Καμιά απόφαση

Μπορεί να είμαστε στην εποχή του κορονοϊού και οι ομάδες να βρίσκονται σε καραντίνα και σε αγωνιστική απραξία, πολλά όμως λέγονται και ακούγονται για μεταγραφές! Στην ΑΕΚ γίνεται λόγος για τον αγαπημένο άσσο της εξέδρας τον Σέρχιο Αραούχο. Όμως δεν υπάρχει για το ζήτημα αυτό καμία εξέλιξη! Όλα κυλούν πολύ πολύ αργά. Και είναι κάτι που «βασανίζει» τόσο τον Αραούχο, όσο ιδιαίτερα πολύ όλους τους ΑΕΚτζηδες! Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει και τι σκέπτεται για το θέμα Αραούχο, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης…

Παράταση από την FIFA

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική σεζόν η FIFA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχωρά σε επέκταση και μάλιστα επ’ αόριστον, της σεζόν 2019 – 2020. Όπως ανακοινώθηκε η FIFA με τον τρόπο αυτόν θα δώσει την δυνατότητα στις λίγκες να ολοκληρώσουν κανονικά τα πρωταθλήματά τους. Έτσι και η UEFA θα μπορέσει να συνεχίσει, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Η FIFA σκέπτεται να δώσει παράταση στις μεταγραφές ώστε να έχουν οι σύλλογοι χρόνο για να διαπραγματευτούν. Παράλληλα λέγεται πως θα δοθεί στις ομάδες η δυνατότητα να επεκτείνουν για λίγους μήνες τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι αλλάζει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού – Οι αποφάσεις της FIFA

Ελεύθερος ο Ροναλντίνιο μετά από 32 μέρες στη φυλακή

Ο Σλούκας μιλά για τις μέρες της καραντίνας και συγχαίρει την Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις