Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ροναλντίνιο φυλακή: Αποφυλακίστηκε ο Βραζιλιάνος άσος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ροναλντίνιο φυλακή: Αποφυλακίστηκε ο Βραζιλιάνος άσος

Ροναλντίνιο φυλακή: Ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ο αδερφός του είχαν συλληφθεί στην Παραγουάη για χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Ροναλντίνιο φυλακή: Μετά από 32 ημέρες εγκλεισμού σε φυλακή της Παραγουάης ο διάσημος παλαίμαχος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου αφέθηκε ελεύθερος. Ο Ροναλντίνιο είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση, όταν μαζί με τον αδερφό του επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της Παραγουάης κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, αλλά έγιναν αντιληπτοί κατά τον έλεγχο από τις αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας. Ο Ροναλντίνιο και ο αδερφός του κατέβαλαν εγγύηση 1,3 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Βραζιλία, καθώς εκκρεμεί η επανάληψη της δίκης τους. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο ίδιος και ο αδερφός του είναι υποχρεωμένοι να διαμείνουν σε ειδικό δωμάτιο ξενοδοχείου, στην πρωτεύουσα Ασουνθιόν, για το υπόλοιπο της ποινής τους (δηλαδή περίπου άλλους πέντε μήνες) ή έως ότου βγει η νέα απόφαση από το δεύτερο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί για την υπόθεσή τους.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, ο Ροναλντίνιο είχε αρνηθεί στο δικαστήριο τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό, όπως και του αδερφού του. Εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως η υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου του διάσημου Βραζιλιάνου, που χαρακτήρισε «ανόητο» τον πελάτη του, τονίζοντας ότι όντως δεν γνώριζε ότι τα έγγραφά του ήταν πλαστά.

«Θεός» στο αεροδρόμιο, αλλά μετά… φυλακή

Ο Ροναλντίνιο κι ο αδερφός του είχαν ταξιδέψει από τη Βραζιλία για τη γειτονική Παραγουάη προκειμένου να παραβρεθούν στην παρουσίαση ενός πρότζεκτ του ιδρύματος «Fraternidade Angelical», αλλά και για να παρουσιάσει ο Ροναλντίνιο την αυτοβιογραφία του. Μάλιστα, η πρόεδρος του ιδρύματος Ντάλια Λόπεζ, επιχειρηματίας από την Παραγουάη, ήταν αυτή που παρέλαβε τα δύο αδέλφια από το αεροδρόμιο της Ασουνσιόν, μετά την αποθεωτική υποδοχή που τους επεφύλασσαν θαυμαστές του Ροναλντίνιο.

Το ίδιο βράδυ όμως, άνδρες της Αστυνομίας βρέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εισήλθαν στη χώρα με παράνομα έγγραφα και μετά από έλεγχο στο δωμάτιο τους κατασχέθηκαν τα διαβατήρια και οι ταυτότητες (Παραγουάης) που είχαν τα δύο αδέλφια καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί δεν τους συνέλαβαν, αλλά τους ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται να φύγουν από το ξενοδοχείο, ενώ αντιθέτως συνέλαβαν τον Βραζιλιάνο επιχειρηματία Βιλμόντες Σόουζα Λίρα, ο οποίος δειπνούσε μαζί τους και ήταν ο συνδετικός κρίκος με την Λόπεζ!

Κυβερνητική κρίση

Όπως αποδείχθηκε το πρωί της επομένης, τα έγγραφα τους ανήκουν σε Παραγουανούς πολίτες και έχουν παραποιηθεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κρίση στην κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο Διευθυντής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ ένας εκ των δικηγόρων του Ροναλντίνιο δήλωσε το εξής απίθανο: «Ο πελάτης μου είναι σοκαρισμένος. Δεν είναι ειδικός σε ταξιδιωτικά έγγραφα και πίστευε ότι τους έδωσαν το διαβατήριο Παραγουάης από ευγένεια».

Η κορυφή του παγόβουνου

Παρόλα αυτά, πίσω από την όλη υπόθεση φαίνεται πως κρύβεται έρευνα της εισαγγελίας της Παραγουάης για την επιχειρηματία Ντάλια Λόπεζ για έκνομες δραστηριότητες. Η τελευταία φαίνεται πως θα χρησιμοποιούσε την επίσκεψη των Βραζιλιάνων για να ξεπλύνει ένα ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατ. δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σλούκας μιλά για τις μέρες της καραντίνας και συγχαίρει την Ελλάδα

«Οι Ισπανοί δεν είναι σαν εμάς τους επαναστάτες»: Ο Μπόγρης αναλύει την καθημερινότητα της Ισπανίας

«Ελευθερία είναι αυτή που περιμένουμε να έρθει»: Το νέο βίντεο του Τσιτσιπά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις