Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χίος κρούσμα: Εξιτήριο στον πρώτο και μοναδικό έως τώρα ασθενή
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος κρούσμα: Εξιτήριο στον πρώτο και μοναδικό έως τώρα ασθενή

Χίος κρούσμα: Πρόκειται για έναν 37χρονο στρατιωτικό που επέστρεψε σήμερα υγιής στην οικογένεια του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χίος κρούσμα: Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Χίου πήρε το πρώτο και μόνο επιβεβαιωμένο μέχρι σήμερα κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό. Το πρώτο και μόνο επιβεβαιωμένο μέχρι σήμερα κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό (Covid 19) στη Χίο, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο του νησιού. Πρόκειται για έναν 37χρονο στρατιωτικό που επέστρεψε σήμερα υγιής στην οικογένεια του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου αναφέρεται: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μας, με COVID 19, σήμερα πήρε εξιτήριο καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε πολύ ικανοποιητική και δεν χρειάζεται περαιτέρω νοσηλείας. Με το παρόν θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας (ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό) που με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού παρείχε για άλλη μία φορά άριστες υπηρεσίες υγείας».

Τα κρούσματα στην Κρήτη

Την ίδια ώρα, 15 κρούσματα εντοπίζονται στο νησί της Κρήτης. Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα για κρούσματα κορωνοϊού του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας ο 48χρονος ο οποίος διεκομίσθη με πυρετό και πνευμονία. Ο 48χρονος είχε παρουσιάσει τα συμπτώματα λίγες ημέρες νωρίτερα και ακολουθούσε τις οδηγίες του γιατρού του. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν πως ο 48χρονος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Ο 48χρονος εργαζόταν σε πλοίο της γραμμής που συνδέει την Κρήτη με τον Πειραιά και εκτιμάται πως ο ιός έχει «μεταφερθεί» από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο του ταξίδι ήταν πριν από 7 ημέρες. Πρόκειται για το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ρέθυμνο και το 15ο στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ρέθυμνο ήταν ένας 58χρονος ιερέας, ο οποίος είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ έγινε ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του και δεν βρέθηκαν κρούσματα.

Δείτε ακόμα

Χαρδαλιάς: «Μέχρι τις 27 Απριλίου δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση»

Ιδιωτικά σχολεία: Κούρεμα στα δίδακτρα για τα μαθήματα που δεν έγιναν λόγω κοροναϊού

Οι “κομάντος” κατά του κορονοϊού: Ξεκινούν τα τεστ κατ’ οίκον στην Ελλάδα

Σημαντική ενίσχυση σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις