Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Ο Χαρδαλιάς απαντά στα σενάρια άρσης των μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Ο Χαρδαλιάς απαντά στα σενάρια άρσης των μέτρων

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στα μέτρα.

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Απάντηση στα όποια σενάρια αποκλιμάκωσης των μέτρων έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, μετά τις 27 Απριλίου θα υπάρξει συζήτηση για το εάν και πότε θα αρθούν σταδιακά τα μέτρα. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στα μέτρα, επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Επιπρόσθετα, στην σημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, επισημάνθηκε πως τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας ανέρχονται στα 1. 832 ενώ οι θάνατοι στους 81.

«Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Το τονίζω γιατί ακούγονται σενάρια αποκλιμάκωσης των μέτρων. Μέχρι τις 27 Απριλίου δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση. Στη συνέχεια υπό προϋποθέσεις θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι θα δούμε τι μπορεί να γίνει με τη συμβουλή των επιστημόνων. «Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι αναφορές στο φετινό Πάσχα

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και χαρακτήρισε ανευθυνότητα την όποια δικαιολογία μετακίνησης για εκείνες τις ημέρες. «Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες είναι στάση ανεύθυνη», δήλωσε. «Αντιλαμβάνομαι την πίεση και τη διάθεση του Πάσχα κάποιων να μετακινηθούν, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι. Μπορεί να οδηγηθούμε μέρες πίσω», επισήμανε.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα»

Δείτε ακόμα

77 νέα κρούσματα στη χώρα, 81 νεκροί

Ιδιωτικά σχολεία: Κούρεμα στα δίδακτρα για τα μαθήματα που δεν έγιναν λόγω κοροναϊού

Οι “κομάντος” κατά του κορονοϊού: Ξεκινούν τα τεστ κατ’ οίκον στην Ελλάδα

Σπουδαία ενίσχυση: 20.000 διαγνωστικά τεστ σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις