Αθήνα

°C

Κυριακή

16

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Drone Θεσσαλονίκη: Πώς παρέλαβε το φαγητό του ένας ηλικιωμένος
ΕΛΛΑΔΑ

Drone Θεσσαλονίκη: Πώς παρέλαβε το φαγητό του ένας ηλικιωμένος

Drone Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιασμένος ο 75χρονος από ότι είδε να γίνεται για την εξυπηρέτησή του.

Drone Θεσσαλονίκη: Ο 75χρονος Αλέξιος Βαβειάδης από τη Θεσσαλονίκη, εντυπωσιασμένος από αυτό που βλέπει να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, παραλαμβάνει με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο τα αρτοσκευάσματα που χρειάζεται όσο παραμένει μέσα στο σπίτι λόγω κορονοϊού, καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. «Ούτε να το φανταστώ δεν θα μπορούσα πριν να συμβεί», δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και προσθέτει: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αλλά φαντάζομαι και για τους περισσότερους. Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να “γευτώ” αυτή την ξεχωριστή τεχνολογία, η οποία εύχομαι να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τον άνθρωπο». Ο κ. Βαβειάδης, όπως ο ίδιος εξηγεί, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο δήμος εξυπηρετεί τις ανάγκες του μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Ποτέ, ωστόσο, δεν περίμενε «να ζήσω μια τέτοια εμπειρία και να λάβω τα προϊόντα» με drone.

«Παραλαμβάνουμε με το drone κατόπιν παραγγελίας»

«Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου με drone, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας», επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, και περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη διαδικασία που ακολουθείται. Όπως σημειώνει: «Παραλαμβάνουμε με το drone -κατόπιν παραγγελίας- τρόφιμα, φάρμακα ή ό,τι άλλο χρειάζεται, που δεν ξεπερνά σε βάρος τα 2,5 κιλά και τα μεταφέρουμε με αυτό (το drone) στα σπίτια τους. Έτσι, με εύκολο τρόπο, παραλαμβάνουν αυτά που έχουν ζητήσει».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσίδης, είναι λογικό, «οι άνθρωποι -ειδικά μεγάλης ηλικίας- να εντυπωσιάζονται με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, που ο δήμος τους προσφέρει βοήθεια». Διευκρινίζει, δε, πως οι ανάγκες των πολιτών, καλύπτονται από τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και σε «κάθε περίπτωση, εάν χρειαστεί η συνδρομή του drone είναι στη διάθεση των πολιτών καθώς κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε».

Δείτε ακόμα

Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες στην Θεσσαλονίκη μέχρι να λήξουν τα μέτρα

Αποφυλακίζεται ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου

Φιλοθέη: Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο σπίτι της

Εν μέσω κορονοϊού συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό – Ένταση με την Αστυνομία (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις