Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Drone Θεσσαλονίκη – κορωνοϊός: Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες μέχρι να λήξουν τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Drone Θεσσαλονίκη – κορωνοϊός: Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες μέχρι να λήξουν τα μέτρα

Drone Θεσσαλονίκη - κορωνοϊός: Η ενημέρωση με το drone θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσουν τα μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών.

Drone Θεσσαλονίκη – κορωνοϊός: «Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σαν το σπίτι δεν έχει. Οι ευπαθείς ομάδες καλέστε στον δήμο Θεσσαλονίκης για βοήθεια στο σπίτι». Με αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, το drone που έχει στη διάθεση του και επίσημα από σήμερα το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζει στους πολίτες που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, την αναγκαιότητα να μείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καθημερινά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΣμηΕΑ) τελευταίας τεχνολογίας, θα πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσεις» στα σημεία της πόλης όπου θα κρίνεται αναγκαίο και θα ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς. «Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιστρατεύσει και τη σύγχρονη τεχνολογία στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών. Με ηχητικό μήνυμα τους υπενθυμίζουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

Πόσο θα κρατήσει η ενημέρωση μέσω drone

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των συμπολιτών μας. Η εικόνα που βλέπουμε και σήμερα στην παραλία είναι απολύτως ικανοποιητική και φαίνεται ότι ο κόσμος έλαβε το μήνυμα», υπογράμμισε. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του drone που παραχωρήθηκε από ιδιωτική εταιρεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο δημαρχείο. Το έργο της ενημέρωσης των πολιτών από αέρος, για τη μη διάδοση του COVID-19, θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσουν τα μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών.

Δείτε ακόμα

Τέλος η καραντίνα σε Δραγασιά και Δαμασκηνιά, κανένα νέο κρούσμα

Θα κάνουμε μπανάκι κι αν ναι, πότε; Η πρόβλεψη διακεκριμένου Έλληνα γενετιστή

Μηταράκης: Τα πρόστιμα σε πρόσφυγες και μετανάστες θα αφαιρούνται από τα επιδόματά τους

Θα φύγει ο ιός το καλοκαίρι; Η εκτίμηση του καθηγητή Δάικου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις