Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάσχα καθολικών 2020 κορωνοϊος: Ξεκίνησε η Μεγάλη Βδομάδα – Άδειες οι εκκλησίες
ΚΟΣΜΟΣ

Πάσχα καθολικών 2020 κορωνοϊος: Ξεκίνησε η Μεγάλη Βδομάδα – Άδειες οι εκκλησίες

Πάσχα καθολικών 2020 κορωνοϊος: Η αρχή της περιόδου προς το Πάσχα είναι μια σημαντική στιγμή για τους Καθολικούς.

Πάσχα καθολικών 2020 κορωνοϊος: Ο Πάπας Φραγκίσκος σηματοδότησε την έναρξη της Μεγάλης Βδομάδας των Καθολικών σε μία σχεδόν άδεια εκκλησία. Oι ασυνήθιστες εικόνες προέρχονται από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό στο βίντεο που δημοσίευσε το RT. Η αρχή της περιόδου προς το Πάσχα είναι μια σημαντική στιγμή για τους Καθολικούς και στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων παρευρίσκονται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει δραστικά την καθημερινότητα των ανθρώπων. Στη λειτουργία όπου προΐστατο ο Ποντίφικας βρέθηκαν μόνο μερικά άτομα, κρατώντας και την αναγκαία απόσταση μεταξύ τους. Ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του μετά τη λειτουργία είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να φτάσουν τα λόγια μας σε όσους υποφέρουν και σε όσους έχουν ανάγκη. Ας μην σκεφτόμαστε τι μας λείπει, αλλά τι καλό μπορούμε να κάνουμε για τους άλλους».

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

O επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκησίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέτρεψε τους ανθρώπους που βιώνουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, να μην ανησυχούν τόσο για όσα έχουν χάσει τώρα, αλλά με το πως μπορούν να αμβλύνουν τον πόνο των άλλων. Στη λειτουργία, στην οποία συμμετέχει συνήθως δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αυτήν την φορά παρέστησαν καμιά 20αριά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάποιοι ιερείς, μοναχές και μια χορωδία, όλοι τους τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η τελετή μεταδόθηκε από την τηλεόραση και στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια πιστούς. Στο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος προέτρεψε τους πιστούς να στραφούν στον Θεό «κατά την τραγωδία μιας πανδημίας, ενώπιον τόσο πολλών ψευδών ασφαλειών που έχουν τώρα καταρρεύσει, μπροστά σε τόσες ελπίδες που προδόθηκαν, στην αίσθηση της εγκατάλειψης που βαρύνει τις καρδιές μας». Η πανδημία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μετατρέψουμε τον φόβο σε προσφορά, επισήμανε.

«Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην παγιδευτουμε σε όσα έχουν μικρότερη σημασία. Να ξαναανακαλύψουμε ότι η ζωή δεν έχει νόημα εάν δεν την χρησιμοποιούμε για να υπηρετούμε τους άλλους» σημείωσε ο πάπας. «Θα ήθελα να πω ειδικά στους νέους: Αγαπητοί φίλοι μου, κοιτάξτε τους πραγματικούς ήρωες, που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες: δεν είναι όσοι είναι γνωστοί, για τα χρήματα και την επιτυχία τους, αλλά εκείνοι που προσφέρουν τους εαυτούς τους για να υπηρετούν τους άλλους».

Δείτε ακόμα

Δράμα η κατάσταση στην Τουρκία – Δωρεάν μάσκες μοιράζει ο Ερντογάν

Ανησυχία στη Βρετανία: Στο νοσοκομείο ο Τζόνσον, συνεχίζεται το δράμα στη χώρα

“Θα νικήσουμε”: Με αναφορές στον Β’ Παγκόσμιο το διάγγελμα Ελισάβετ

Έγκυος γιατρός επέλεξε να παραμείνει στο νοσοκομείο – Τελικά, την “βρήκε” ο ιός (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις