Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός αστυνομία: Ανοιχτή επιστολή των Αστυνομικών Ενώσεων Αττικής
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός αστυνομία: Ανοιχτή επιστολή των Αστυνομικών Ενώσεων Αττικής

Κορονοϊός αστυνομία: Θέματα προστασίας από τον κορονοϊό θέτουν οι τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών της Αττικής

Κορονοϊός αστυνομία: Με ανοιχτή επιστολή, που υπογράφουν οι πρόεδροι τριών συνδικαλιστικών ενώσεων της Αστυνομίας στην Αττική και με την οποία απευθύνονται στο Υπουργείο Πολιτική Προστασίας, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν να τοποθετηθούν διαχωριστικά άθραυστα τζάμια, μεταξύ του πληρώματος των αστυνομικών οχημάτων και των προσαγομένων η συλληφθέντων. Στην επιστολή, που υπογράφεται από κοινού από τα προεδρεία των Ενώσεων Αθηνών, Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Τα υπηρεσιακά οχήματα με τα οποία γίνονται προσαγωγές – συλλήψεις οφείλουν, ειδικότερα την τρέχουσα χρονική περίοδο, να είναι για τους επιβαίνοντες συναδέλφους μας ασφαλή, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής τους στον covid-19 (κορονοϊό).  Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει ακόμα και μετά την πραγματοποίηση απολύμανσης, αφού υπάρχει ορατός ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, σε περιπτώσεις που ένας πολίτης προσάγεται ή συλλαμβάνεται και οδηγείται εντός υπηρεσιακού οχήματος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός αστυνομία:  Άθραυστος υαλοπίνακας

Ως Ενώσεις Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, προτείνουμε να ληφθεί άμεση μέριμνα από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα µε τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών, σταθερός και άθραυστος υαλοπίνακας (plexiglass) για το διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων. Τούτο άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 11 παρ. 2 του Π.Δ. 45/2008, το οποίο θεσμοθετήθηκε στο παρελθόν με προτάσεις και αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και για την διασφάλιση τόσο των αστυνομικών συνοδών, όσο και των συλληφθέντων – προσαχθέντων, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας το όλο ζήτημα τύχει άμεσης και θετικής αντιμετώπισης, γνωρίζοντάς μας σχετικά”.

Χορήγηση υγειονομικού υλικού

Τα τρία προεδρεία, που έχουν δει άλλα αιτήματά τους να ικανοποιούνται από την ηγεσία, θέτουν και ένα ακόμη ζήτημα προς επίλυση στους ίδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτό αφορά τη χορήγηση υγειονομικού υλικού σε περιπτώσεις που κάποιος αστυνομικός διατάσσεται να συνδράμει σε άλλη Υπηρεσία. «Στις περιπτώσεις αυτές», αναφέρουν στην ίδια επιστολή, «φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη η πρόβλεψη ώστε να υπάρχει αποτυπωμένη σε Υπηρεσιακή Διαταγή η υποχρέωση του εφοδιασμού του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια κ.λπ.), από την Υπηρεσία, που ενισχύεται.

Αιτήματα που χρονίζουν

Τέτοιου είδους ζητήματα, για τα οποία θεωρούμε περιττή την όποια περαιτέρω ανάλυση-τοποθέτησή μας, θα έπρεπε εν τη γενέσει τους να διευθετούνται και να μην αποτελούν αξιώσεις που απαράδεκτα χρονίζουν, εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. Απαιτούμε την παροχή των απαιτούμενων εφοδίων στον αστυνομικό, αλλά και τη διασφάλισή του από τους καθημερινούς κινδύνους και τις παγίδες που καλείται να αποφύγει στη διαρκή μάχη με το έγκλημα, την παρανομία και τον… κορονοϊό!!! Παρακαλούμε για την από πλευρά σας λήψη όλων των αναγκαίων και άμεσων πρωτοβουλιών, προτού να είναι αργά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάνω από 20.000 οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας

Πλήρωσε τα φρούτα και τα λαχανικά 16.000 ευρώ

“Στο τέλος κάθε Γολγοθά, υπάρχει πάντα η Ανάσταση!” – Το υπέροχο βίντεο που ανήρτησε ο Χαρδαλιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις