Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Θύμα πλανόδιων διαρρηκτών γυναίκα στον Κολωνό
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Θύμα πλανόδιων διαρρηκτών γυναίκα στον Κολωνό

Διαρρήξεις: Η γυναίκα κατήγγειλε ότι «έκανε φτερά» φάκελος που είχε στο σπίτι και ο οποίος περιείχε 16.000 ευρώ.

Διαρρήξεις: Για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, επιτήδειοι, που εμφανίζονται σε γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας σαν πλανόδιοι μανάβηδες, κατάφεραν με… δούρειο ίππο τα μαναβικά είδη να μπουν σε σπίτια και να κατακλέψουν τους πελάτες! Μετά την εισβολή των ληστών-«μανάβηδων», που πουλούσαν σκόρδα, σαν άμυνα στον κορονοϊο και χτύπησαν και λήστεψαν ένα ανδρόγυνο στο Αραχναίο της Αργολίδας, θύμα έπεσε και μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Κολωνό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ «πλήρωσε» φρούτα και λαχανικά, που συστήνουν οι γιατροί ως άμυνα του ανοσοποιητικού στις μέρες του καλπάζοντος κορονοϊού, 16.000 ευρώ! Τόσα, όπως ανέφερε η ίδια στην Αστυνομία, περιείχε ο φάκελος που είχε σε ένα σημείο του σπιτιού της και τον οποίο άρπαξε τεχνηέντως μια γυναίκα, η οποία ως… βοηθός του πλανόδιου, προσφέρθηκε να της μεταφέρει τα φρούτα και τα λαχανικά στο εσωτερικό του σπιτιού «για να μην κουραστεί».

Όταν το ζευγάρι των… οπωροπωλών αποχώρησε, η άτυχη γυναίκα υπέστη πραγματικό σοκ, όταν διαπίστωσε ότι ο φάκελος με τα χρήματα, που είχε στο σπίτι για συγκεκριμένη ανάγκη, είχε κάνει φτερά. Τηλεφώνησε στην Αστυνομία, έδωσε όσα χαρακτηριστικά είχε συγκρατήσει και οι αστυνομικοί ψάχνουν να εντοπίσουν το ζευγάρι, πριν… προσφερθεί ξανά να μεταφέρει φρούτα και λαχανικά μέσα σε άλλα σπίτια ανθρώπων, που δυσκολεύονται να μεταβούν σε καταστήματα για να προμηθευτούν ό,τι χρειάζεται το σπίτι τους τις δύσκολες ημέρες του κορονοϊού.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διαρρήξεις: Το ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

Το alphafreepress.gr είχε επισημάνει τους κινδύνους αυτής της πρακτικής, που μετήλθαν και επιτήδειοι σε θύματα ένα ανδρόγυνο ηλικιωμένων στο Αραχναίο το οποίο αγόρασε σκόρδα από ζευγάρι πλανοδίων. Ανέφερε τότε στο ρεπορτάζ: «Οι αμφιλεγόμενες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι τα σκόρδα είναι “ό,τι πρέπει” για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, έφεραν χαμόγελα στους παραγωγούς που είδαν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύεται, αλλά έφεραν και τρόμο σε ένα ανδρόγυνο ηλικιωμένων, στο χωριό Αραχναίο. Ενώ εκδήλωσαν την επιθυμία να αγοράσουν από πλανόδιους, οι οποίοι φορούσαν κιόλας χειρουργικές μάσκες και γάντια, έπεσαν θύματα ληστείας μέσα στο σπίτι τους!

Τους χτύπησαν μέσα στο σπίτι

Πρωϊνές ώρες, στο ορεινό χωριό Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δύο άτομα που εμφανίστηκαν ως πλανόδιοι πωλητές αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα «θαυματουργών σκόρδων», προσέγγισαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Όταν οι ηλικιωμένοι συμφώνησαν στην αγορά σκόρδων και κινήθηκαν προς το σπίτι τους για να φέρουν τα χρήματα, οι δράστες τους ακολούθησαν. Έπεσαν πάνω τους, τους χτύπησαν και τους άρπαξαν χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Πιθανόν Ρομά

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες, πιθανόν Ρομά, όπως ανέφεραν οι τραυματίες από τη ληστρική επίθεση, φορούσαν χειρουργικές μάσκες για τον κορονοϊό, και διέφυγαν προς τον νομό Κορινθίας με αυτοκίνητο Ι.Χ. Τoyota χρώματος ανθρακί. Η Αστυνομία, με το φόβο ότι το δίδυμο των… πλανόδιων μανάβηδων, θα διαπράξει κι άλλες παρόμοιες ληστρικές εισβολές σε σπίτια πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή, συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάνω από 20.000 οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας

“Στο τέλος κάθε Γολγοθά, υπάρχει πάντα η Ανάσταση!” – Το υπέροχο βίντεο που ανήρτησε ο Χαρδαλιάς

“Θα λογαριαστούμε” – Έχει άραγε ο πάτος τελειωμό;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις