Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορωνοϊός: 2 δισεκατομμύρια μάσκες από την Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορωνοϊός: 2 δισεκατομμύρια μάσκες από την Κίνα

Γαλλία κορωνοϊός: «Οι παραγγελίες που έχουμε στείλει για μάσκες είναι μεγαλύτερες από τον αριθμό που λαμβάνουμε».

Γαλλία κορωνοϊός: Η Γαλλία συνεχίζει τις προσπάθειές της να εφοδιαστεί με μάσκες λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού και οι παραγγελίες της σε κατασκευαστές στην Κίνα έχουν ήδη φθάσει τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κομμάτια, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν. «Αναφορικά με τις μάσκες που έχουμε παραγγείλει στην Κίνα, δεν πρέπει να απέχουμε πολύ από τα δύο δισεκατομμύρια και συνεχίζουμε να στέλνουμε παραγγελίες» είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό μέσο Brut.

«Οι παραγγελίες που έχουμε στείλει για μάσκες είναι μεγαλύτερες από τον αριθμό που λαμβάνουμε», καθώς υπάρχει ένας «παγκόσμιος ανταγωνισμός», υπογράμμισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες της Γαλλίας, που καταβάλλει παράλληλα, για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών σε εθνικό επίπεδο. Στη Γαλλία ο αριθμός θανόντων από τον κορωνοϊό ανήλθε χθες Παρασκευή σε 6.507, με 588 νέους θανάτους να καταγράφονται μόνο το προηγούμενο 24ωρο. Το μεγάλο αγκάθι στην πανδημία φαίνεται πως αφορά στα γηροκομεία της χώρας, ενώ χιλιάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid-19.

Η επίθεση με μαχαίρι λίγες ώρες πριν

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν επίθεση με μαχαίρι εξαπέλυσε ένας άνδρας το πρωί του Σαββάτου στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, μια κοινότητα στη νοτιοανατολική Γαλλία, με απολογισμό δύο νεκρούς και επτά τραυματίες, προτού συλληφθεί, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο φερόμενος ως δράστης διέπραξε την επίθεση το πρωί σε ένα κατάστημα και στον δρόμο, προτού συλληφθεί, διευκρινίζει μια πηγή με γνώση της υπόθεσης. Μεσούσης της πανδημίας Covid-19, οι Γάλλοι βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και 3 εβδομάδες.

Δείτε ακόμα

Σάλος με ατάκα δημοσιογράφου για τους νεκρούς – “Στην Κίνα θάβουν Πόκεμον”

Παρατείνεται η καραντίνα στην Ισπανία: Αναμένεται ανακοίνωση Σάντσεθ

Ισχυρή έκρηξη στην Ρωσία: Πολυκατοικία κατέρρευσε (vid)

“Ραούλ, θα σου βγάλουμε τον σωλήνα” – Το βίντεο από την Ισπανία με τα εκ. views

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις