Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός: Η στιγμή που οι γιατροί αφαιρούν αναπνευστήρα από ασθενή
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός: Η στιγμή που οι γιατροί αφαιρούν αναπνευστήρα από ασθενή

Ισπανία κορονοϊός: Από τα βίντεο που δεν μπορείς να δεις χωρίς να συγκινηθείς.

Ισπανία κορονοϊός: Ασθενής που βρισκόταν διασωληνωμένος ξεπέρασε τον κίνδυνο και η στιγμή που οι γιατροί του αφαιρούν τον αναπνευστήρα γίνεται viral. Τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα συγκλονιστικό βίντεο, κατά το οποίο οι γιατροί αφαιρούν τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής από ασθενή που έχει διασωληνωθεί, λόγω κορωνοϊού. Το βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και πραγματικά είναι ανατριχιαστικό να το παρακολουθεί κανείς, ιδιαίτερα τις αντιδράσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο San Carlos στη Μαδρίτη και ο ασθενής ήταν ο πρώτος που εισήχθη στη ΜΕΘ. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και συγκλονιστικό να βλέπει κανείς τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων, αλλά και των υπόλοιπων που απαρτίζουν το προσωπικό ενός νοσοκομείου, να αγωνίζονται σθεναρά για να μην αφήσουν τον κορωνοϊό να κερδίσει τον πόλεμο. Στην αρχή, ακούμε τον γιατρό να λέει στον ασθενή «Ραούλ, πάμε να σου βγάλουμε αυτόν τον σωλήνα που έχεις στο στόμα;» και ύστερα, όταν η διαδικασία έχει τελειώσει τον ακούμε να του λέει «Λοιπόν, τώρα μπορείς να αναπνεύσεις ήρεμος».

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα από 10.935 μία ημέρα πριν, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς. Οκτακόσιοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος από τους 932 χθες Παρασκευή, καταδεικνύουν τα στοιχεία. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, ήτοι μια αύξηση 7.026 κρουσμάτων, αναφέρει το υπουργείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις