Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ημιμόνιμο αφαίρεση στο σπίτι: Μπορείς να βγάλεις το μανικιούρ μόνη σου
PLUS

Ημιμόνιμο αφαίρεση στο σπίτι: Μπορείς να βγάλεις το μανικιούρ μόνη σου

Ημιμόνιμο αφαίρεση στο σπίτι: Κάνε σωστά την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ και σώσε τα νύχια σου από βέβαιη καταστροφή.

Ημιμόνιμο αφαίρεση στο σπίτι: Κάνεις ημιμόνιμο το αγαπημένο σου χρώμα. Περνάνε οι εβδομάδες και έρχεται η ώρα που θέλεις να το αφαιρέσεις. Λόγω του κορονοιού όμως, όπως στερούμαστε και άλλες ανάγκες, είμαστε υποχρεωμένες να στερηθούμε και αυτήν.

Έτσι λοιπόν, ψάχνουμε μανιωδώς τρόπους να αφαιρέσουμε το ημιμόνιμο μόνες μας και αμέσως μας πιάνει… απελπισία. Τέρμα το άγχος για την αφαίρεση του ημιμόνιμου. Η λύση είναι εδώ, αρκεί να ακολουθήσεις σωστά τα παρακάτω βήματα.

1. Λιμάρουμε

Η σωστή διαδικασία ξεκινάει με ένα ελαφρύ λιμάρισμα. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστρέψεις την τελευταία στρώση του βερνικιού, ή αλλιώς το top coat, που έχει πολυμεριστεί και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος. Με τη λίμα, διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν, ή αλλιώς η ακετόνη που περιέχει, να διεισδύσει και να μαλακώσει το υλικό.

2. Καθαρό ασετόν

Εδώ είναι το μυστικό. Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι καθαρό. Αν χρησιμοποιήσεις ασετόν με λάδι, με άρωμα ή συγκεκριμένα με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε τσάμπα προσπαθείς.

3. Pusher

Η διαδικασία με το pusher έχει ως στόχο να αφαιρέσει απαλά το βερνίκι που πλέον είναι μαλακό και έχει διασπαστεί πλήρως. Ιδανικά χρησιμοποίησε ένα ξύλινο pusher για να μην κάνεις ζημιά στο νύχι. Πρόσεχε όμως, σπρώχνεις το υλικό, δεν το ξύνεις.

4. Kαλό μανικιούρ

Αφού όλα πήγαν καλά, συνέχεια έχει ένα πολύ καλό μανικιούρ. Αυτός είναι ο λόγος μάλιστα που συνήθως συστήνεται η επίσκεψη σε ένα beauty salon, όπου μετά την αφαίρεση θα ακολουθήσει και ένα σωστό μανικιούρ ώστε τα νύχια να είναι πάλι υγιή και λαμπερά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις