Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Νέα μέτρα εν όψει
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Νέα μέτρα εν όψει

Κορονοϊός Ελλάδα:Εκτός από μέτρα περιορισμού που αναμένεται να αυστηροποιήσει η κυβέρνηση, εξετάζεται και η αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται

Κορονοϊός Ελλάδα: Εκτός από μέτρα περιορισμού που αναμένεται να αυστηροποιήσει η κυβέρνηση εάν μια μειοψηφία των πολιτών δεν συμμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, εξετάζεται και η αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ανοικτό και μάλιστα τόνισε ότι η ποινή για κάποιον που αποδεδειγμένα αποτέλεσε εστία μόλυνσης και άλλων συνανθρώπων του μπορεί να είναι και πολυετής κάθειρξη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η πολιτεία δεν θα ήθελε να λάβει τέτοια μέτρα, προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν θα διστάσει να το πράξει, εάν η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο και ο καθένας από εμάς δεν αντιληφθεί την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Παράλληλα, απέναντι στις διαμαρτυρίες του δικηγορικού κλάδου ο υπουργός ανέφερε ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις αφορούν σε όλους τους κλάδους και επομένως και στους δικηγόρους, αυτούς που αποδεδειγμένα και πραγματικά έχουν ανάγκη. Τέλος, τόνισε με νόημα ότι θα υπάρξει προστασία για την πρώτη κατοικία απέναντι στους πλειστηριασμούς καθόλη την διάρκεια της πανδημίας.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ελλάδα κορονοϊός: Τι θα γίνει με τους δικαστικούς επιμελητές και τα δικαστήρια

Σε ό,τι αφορά στους δικαστικούς επιμελητές, που θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με πολίτες για την επίδοση εγγράφων, ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ για τα δικαστήρια τόνισε ότι εξοπλίζονται με όλα τα απαραίτητα υλικά, ώστε όταν θα αρχίσουν εκ νέου την λειτουργία τους να είναι όλοι οι παρόντες προστατευμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κανέλλη εξηγεί γιατί δεν δίνει το μισθό της – Θα ζητήσει κι επίδομα, λένε στο Twitter

“Βροχή” οι αιτήσεις στο ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα των 800 ευρώ

Μεταδίδεται ο κορονοϊός από τα κουνούπια;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις