Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίδομα 800 ευρώ αιτήσεις: Πάνω από 37.000 δικαιούχοι μπήκαν στην πλατφόρμα
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα 800 ευρώ αιτήσεις: Πάνω από 37.000 δικαιούχοι μπήκαν στην πλατφόρμα

Επίδομα 800 ευρώ αιτήσεις: Οι προθεσμίες θα παραταθούν και όπως εξετάζεται θα χωριστούν σε τρία δεκαήμερα, με την ίδια σειρά των ΑΦΜ.

Επίδομα 800 ευρώ αιτήσεις: Τα μεσάνυχτα της Τρίτης άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, όπου γίνεται η αίτηση επιδόματος 800 ευρώ για τον κορονοϊό. Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζεται η μαζική υποβολή αιτήσεων από τους εργαζόμενους που το δικαιούνται. Ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα παρ΄ότι ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 37.000. Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως σήμερα δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι το ΑΦΜ τους λήγει στον αριθμό 1. Η διαδικασία είναι απλή. Επίσης, οι δικαιούχοι μέσω της πλατφόρμας συμπληρώνουν τα στοιχεία τους ώστε να έχουν έκπτωση στο ενοίκιο έως και 40%. Ο χρόνος υποβολής καθορίζει και το χρόνο πληρωμής του επιδόματος.

Οι προθεσμίες θα παραταθούν και όπως εξετάζεται θα χωριστούν σε τρία δεκαήμερα, με την ίδια σειρά των ΑΦΜ. Το πρώτο δεκαήμερο είναι από 1 ως 10 Απριλίου, το δεύτερο δεκαήμερο θα είναι από 11 ως και 20 Απριλίου και το τρίτο από 21 ως και 30 Απριλίου.

Η σειρά για να γίνει η αίτηση είναι:

Σήμερα, Τετάρτη 1/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 1
Πέμπτη 2/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 2
Παρασκευή 3/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 3
Σάββατο 4/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 4
Κυριακή 5/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 5
Δευτέρα 6/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 6
Τρίτη 7/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 7
Τετάρτη 8/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 8
Πέμπτη 9/4/2020 με ΑΦΜ που λήγει σε 9
Παρασκευή 10/4/2020 οι αιτήσεις εργαζομένων με ΑΦΜ που λήγει σε 0.

Η ίδια σειρά των ΑΦΜ θα επαναληφθεί στα δύο επόμενα 10ήμερα (11-20/4 και 21-30/4).

Βήμα προς βήμα η διαδικασία για το επίδομα

Βήμα 1: Μπαίνετε στο https://supportemployees.yeka.gr

Βήμα 2: Ανοίγει η υπηρεσία. Ο εργαζόμενος πρέπει να πατήσει το «Είσοδος με TaxisNet».

Βήμα 3: Εμφανίζεται το μήνυμα «Εξουσιοδοτώ τον εξυπηρετητή του συστήματος “Εργάνη” να προσπελάσει τα στοιχεία μου (ΑΦΜ) που τηρούνται στην ΑΑΔΕ» και ο εργαζόμενος πρέπει να πατήσει «Εξουσιοδότηση».

Βήμα 4: Το σύστημα (αφού η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς τους TaxisNet) μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία για όποιον δεν έχει το ΑΦΜ που πρέπει. Αν δηλαδή το τελευταίο ψηφίο δεν είναι αυτό που έχει σειρά υποβολής αίτησης, το επόμενο πεδίο δεν ανοίγει και εμφανίζεται μήνυμα ότι «η πρόσβαση για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε (…) από επιτρέπεται… (και ανάλογα την ημερομηνία)».

Βήμα 5: Ο εργαζόμενος «πατάει» το κουμπί «Υπεύθυνη Δήλωση» και μεταφέρεται στο κύριο μενού των στοιχείων της αίτησης. Αφορά προσυμπληρωμένα στοιχεία της δήλωσης και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και το αίτημα του ενδιαφερομένου να υπαχθεί στον ειδικό μηχανισμό στήριξης ή στοιχεία που συμπληρώνονται από τον ενδιαφερόμενο.

Συμπληρώνεται αυτόματα η ημερομηνία της αναστολής σύμβασης εργασίας με την επιχείρηση/εργοδότη, ή εφόσον η σύμβαση εργασίας με επιχείρηση/εργοδότη έχει λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 με καταγγελία σύμβασης εργασίας ή οικειοθελή αποχώρηση συμπληρώνεται [Ναι] στο αντίστοιχο πεδίο και συμπληρώνεται η σχετική ημερομηνία.

Συμπληρώνεται [Ναι ή Οχι] στα αντίστοιχα πεδία που αφορούν τη μίσθωση κύριας κατοικίας, τα στοιχεία του εκμισθωτή (Ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ του εκμισθωτή), στην περίπτωση που η επιχείρηση/εργοδότης ανήκει σε εκείνους που ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του εργαζομένου, δηλαδή το τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό) και το e-mail συμπληρώνονται από τον ενδιαφερόμενο υποχρεωτικά. H χρήση κινητού κάνει δυνατή την αποστολή sms και το e-mail την αποστολή ενημερώσεων.

Στο πεδίο «ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ» συμπληρώνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της δήλωσης αναστολής σύμβασης εργασίας που έκανε ο εργοδότης.

Στα στοιχεία αίτησης και στο πεδίο «Τίτλος Τράπεζας», επιλέγεται η τράπεζα από λίστα και ο κωδικός της συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, ενώ ο Αριθμός Λογαριασμού IBAN συμπληρώνεται από τον εργαζόμενο.

Βήμα 6: Ο έλεγχος και η τελική υποβολή. Πριν από την υποβολή, γίνεται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου καθώς μετά την οριστικοποίησή του δεν επιτρέπονται διορθώσεις. Με «κλικ» στο πεδίο [Υποβολή] γίνεται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου και εφόσον δεν εντοπισθούν λάθη, αυτό οριστικοποιείται με την απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου και την αποτύπωση της ημερομηνίας και ώρας της υποβολής. Το έντυπο της αίτησης θα μπορεί να αποθηκευτεί ή και να εκτυπωθεί.

Ο εργαζόμενος ως αποδεικτικό υποβολής θα έχει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο της πλατφόρμας. Η πληρωμή της αποζημίωσης των 800 ευρώ θα γίνει σε λίγες μέρες, ενώ όσοι δικαιούνται την έκπτωση ενοικίου, λογικά θα συνεννοηθούν με τους ιδιοκτήτες ότι έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις