Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παιδιά – κορονοϊός: Νεκρή ανήλικη στο Βέλγιο, θετική στον ιό
ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά – κορονοϊός: Νεκρή ανήλικη στο Βέλγιο, θετική στον ιό

Παιδιά – κορονοϊός: Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορωνοϊού στο Βέλγιο.

Παιδιά – κορονοϊός: Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από τον κορωνοϊό, γνωστοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση. «Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών. Η 12χρονη είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και “είχε διαγνωσθεί θετική” στον νέο κορωνοϊό, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Στίβεν Φαν Γκαχτ. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορωνοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 12.775.

Την περασμένη εβδομάδα, ο θάνατος μιας 16χρονης Γαλλίδας στην περιοχή του Παρισιού είχε προκαλέσει συγκίνηση στη Γαλλία. Οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 είναι ευτυχώς σπάνιοι μεταξύ των νέων, όμως “οι σοβαρές μορφές της νόσου που επιφέρουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, των μονάδων εντατικής θεραπείας περιλαμβανομένων, ή που οδηγούν στον θάνατο μπορεί να εμφανισθούν στους ενηλίκους κάθε ηλικίας”, έχουν προειδοποιήσει σε έκθεσή τους οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές. Καμιά διευκρίνιση δεν δόθηκε σχετικά με τον θάνατο της 12χρονης Βελγίδας.

Ο 14χρονος στην Πορτογαλία

Χθες, έγινε γνωστό, ότι ένα 14χρονο αγόρι στην Πορτογαλία έχασε επίσης την ζωή του από τον φονικό ιό. Ο Βίτορ Γκοντίνιο από την πόλη Οβάρ, νότια του Πόρτο, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Θεωρείται ότι έπασχε από ψωρίαση, αλλά δεν είχε σημαντικές υποκείμενες συνθήκες υγείας. ΗΠορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέτισε φόρο τιμής στον έφηβο. Έπαιζε futsal -ένα παιχνίδι που μοιάζει με ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρός της Φερνάντο Γκόμες, ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Με βαθύτατη θλίψη στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Βίτο Φαραέλ Μπάστος Γκοντίνιο. Σε αυτή τη στιγμή βαθύτατου πόνου για τους αγαπημένους του, στέλνω επίσης λόγια παρηγοριάς στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής Αβέιρο που μοιράστηκε μαζί μας τον χαμό ενός τόσο πρώιμου ταλέντου».

Δείτε ακόμα

Γαλλία: Τρία τεστ είχε κάνει η 16χρονη Ζουλί πριν χάσει τη ζωή της

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και σε συνθήκες ζέστης και υγρασίας

Αγγλία: Οι Βρετανίδες θα έχουν πρόσβαση στα χάπια άμβλωσης από το σπίτι τους

Μεταδίδεται ο κορωνοϊός με τον αέρα; Τα νεότερα στοιχεία του ΠΟΥ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις