Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός – Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν με γιατρό θετικό στον ιό
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν με γιατρό θετικό στον ιό

Κορονοϊός - Ρωσία: Η ανησυχία για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μεγάλη.

Κορονοϊός – Ρωσία: Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με άνθρωπο που είναι θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για έναν γιατρό, με τον οποίο συναντήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος. Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε επισκεφθεί νοσοκομεία στη Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί συνάντηση τον εν λόγω γιατρό. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο γιατρός σήμερα βρέθηκε θετικός. Όπως μεταδίδει το Rossiya 24, ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε ραγδαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 500 νέα κρούσματα φθάνοντας συνολικά τα 2.337.

Τα κρούσματα αυτά έχουν καταγραφεί σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας. Συγκεκριμένα σε 73 περιφέρειες της. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει συνολικά τους 17, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Κατά την διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου πήραν εξιτήριο 55 άτομα, εκ των οποίων 42 στην Μόσχα (συνολικά μέχρι στιγμής έχουν πάρει εξιτήριο 121 άτομα), ενώ κατέληξαν 8 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 5 στην Μόσχα και από ένας στην Αγία Πετρούπολη.

Ανησυχία για τον Πούτιν

Η ανησυχία για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μεγάλη. Όχι μόνο γιατί ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αλλά και γιατί ένα από τα θύματα του κορονοϊού ήταν στην περιοχή Πένζα, στην περιοχή του Βλαντίμιρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, οι πέντε ήταν στη Μόσχα και από ένας στην Αγία Πετρούπολη, στην περιοχή της Πένζα και στην περιοχή του Ρώσου προέδρου. Σύμφωνα με το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της Covid-19, τα νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν σε 24 περιφέρειες της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιδείξουν επαγγελματισμό και να υιοθετήσουν τεκμηριωμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η έκκληση του αυτή προς τον ρωσικό λαό μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση μια ημέρα αφότου οι αρχές της Μόσχας έδωσαν εντολή στους κατοίκους της πρωτεύουσας να παραμείνουν στο σπίτι τους, υιοθετώντας το πιο αυστηρό μέτρο έως τώρα για να επιβραδύνουν την διασπορά του κορωνοϊού.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους αρμοδίους να λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ακόμα και αν αυτά τα μέτρα φαίνονται σήμερα υπερβολικά για την Ρωσία, ενώ απηύθυνε έκκληση στα άτομα ηλικίας 65 έτων και άνω να μείνουν στο σπίτι τους. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξήρε τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην καταπολέμηση του κορωνοϊου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις