Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασίλης Σπανάκης: «Δεν υπάρχει το “εγώ”, αλλά μόνο το “εμείς”»
ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Σπανάκης: «Δεν υπάρχει το “εγώ”, αλλά μόνο το “εμείς”»

Βασίλης Σπανάκης: «Είμαστε όλοι μαζί. Κρατάμε την Ελλάδα ψηλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας

Βασίλης Σπανάκης: Στην κατάθεση του 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης, μηνός Απριλίου, στον Ειδικό Λογαριασμό για τη μάχη εναντίον του κορονοϊού, προχώρησε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού. «Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει το “εγώ” αλλά μόνο το “εμείς”. Είμαστε όλοι μαζί. Κρατάμε την Ελλάδα ψηλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπανάκης.

Η ενέργεια αυτή του κυρίου Σπανάκη εντάσσεται πλήρως στο πνεύμα αλληλεγγύης, που έχει επιδείξει από την ανάδειξη του στο βουλευτικό αξίωμα. Ο αεικίνητος κ. Σπανάκης στο σύντομο διάστημα που είναι βουλευτής έχει να επιδείξει ένα ευρύτατο κοινοβουλευτικό έργο. Και με τον όρο ευρύτατο εννοούμε τόσο θεματολογικά, όσο και γεωγραφικά. Από τις 7 προτάσεις που κατέθεσε για το Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» μέχρι τη στελέχωση του Νοσοκομείο Παίδων Καλλιθέας, ο κ. Σπανάκης φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον του παντού.

Απολογισμός κοινοβουλευτικού έργου

Παράλληλα, ο κ. Σπανάκης είναι από τους λίγους εκείνους βουλευτές που φροντίζουν να παρουσιάζουν με ενάργεια στους πολίτες το έργο τους, κάνοντας απολογισμό και αυτοκριτική. Έτσι τον περασμένο Ιανουάριο, 6 μόλις μήνες μετά την εκλογή του, ο κ. Σπανάκης πραγματοποίησε συγκέντρωση σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου και έκανε παρουσίαση της μέχρι τότε κοινοβουλευτικής του πορείας.

Από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας

Ο 41χρονος σήμερα οικονομολόγος προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τα πρώτα βήματά του ως Υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ) της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Μοσχάτου και αργότερα ωςε νεργό στέλεχος της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου. Η συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική εμπειρία είναι τουλάχιστον πλούσια. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Σε ηλικία 29 ετών ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου, καθώς και το 2010 στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, όπου συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της παράταξης ως υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέα μέτρα και τα λεφτά της Ευρώπης

«Σε κάθε άνθρωπο αναγνωρίζω τον συμπατριώτη μου»: Η ΠτΔ στέλνει το δικό της μήνυμα

Χρυσοχοΐδης: “Αξίζει έπαινος στους Έλληνες”

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις