Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκουπίδια κορονοϊός: Παραμένει αυξημένος ο όγκος των απορριμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Σκουπίδια κορονοϊός: Παραμένει αυξημένος ο όγκος των απορριμάτων

Σκουπίδια κορονοϊός: Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση λόγω του κορονοϊού.

Σκουπίδια κορονοϊός: Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού να άλλαξαν τις συνήθειές μας, ωστόσο δεν παρατηρείται κάποια διαφορά όσον αφορά τις ποσότητες των σκουπιδιών που παράγονται λόγω της παραμονής των πολιτών στο σπίτι σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό έχει διαπιστωθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Μιχάλη Γεράνη.

«Συγκρίναμε τις ποσότητες των απορριμμάτων τον Μάρτιο του 2020 με εκείνες του περσινού Μαρτίου και διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει η κατάσταση λόγω του κορονοϊού», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σχολιάζει ακόμη ότι «μπορεί τα καταστήματα να είναι κλειστά αλλά δημιουργείται η ίδια ποσότητα απορριμμάτων, ενδεχομένως επειδή έχουν αυξηθεί άλλα είδη αγορών, όπως αυτές από τα σούπερ μάρκετ». Και σημειώνει: «Φαίνεται ότι καταναλώνουμε το ίδιο, παρά την καραντίνα».

Ποια προϊόντα δεν ανακυκλώνονται

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της αποκομιδής, διευκρινίζει ότι συνεχίζεται κανονικά, ενώ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο έμψυχο δυναμικό του φορέα που με διάθεση και μεράκι, όπως σημειώνει, δίνει καθημερινά τον αγώνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και ατομικής προστασίας των εργαζομένων του φορέα, όλες οι υπηρεσίες του συνεχίζονται κανονικά, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία και αλληλοενημέρωση με τους δήμους που στέκονται με θάρρος και τόλμη δίπλα στον πολίτη και σε αυτή την κρίση.

Υπενθυμίζει, τέλος, τις οδηγίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση και επαναλαμβάνει ότι γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης δεν ανακυκλώνονται, γι’ αυτό δεν πρέπει να απορρίπτονται στον μπλε κάδο αλλά να συλλέγονται σε διπλή σακούλα και να απορρίπτονται στον πράσινο κάδο.

Δείτε ακόμα

Και Ανώτατοι Δικαστές προσφέρουν μέρος του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού

Λήμνος: Έφυγε από τη ζωή 55χρονη με σύμπτωμα έντονης δύσπνοιας

Επεισοδιακός έλεγχος: Τα “πήρε” ηλικιωμένος, με… κεφαλοκλείδωμα απάντησε ο αστυνομικός

47 νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό – 51 ετών το τελευταίο θύμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις