Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία νεκροί κορονοϊός: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία νεκροί κορονοϊός: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα

Ιταλία νεκροί κορονοϊός: Συνολικά είναι 11.591 οι θάνατοι και 101.739 τα κρούσματα.

Ιταλία νεκροί κορονοϊός: Ακόμη μία μέρα καταγραφής εκατοντάδων νεκρών και χιλιάδων νέων νοσούντων για την Ιταλία. Είναι η χώρα που έχει πληγωθεί περισσότερο από όλες λόγω του κορονοϊού και ψάχνει ένα λόγο για να αισιοδοξεί ότι τα πράγματα σύντομα θα είναι καλύτερα. H Ιταλία ωστόσο, συνεχίζει να μετράει απώλειες, με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα να κάνει λόγο για 812 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Αυτό λοιπόν σημαίνει, ότι ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στους 11.591. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και 4.050 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό εδώ, υπολογίζοντας τόσο τους νεκρούς όσο και αυτούς που έχουν αναρρώσει, να φτάνει πλέον στα 101.739.

Δηλώσεις Κόντε για το «τσουνάμι»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στην αναγκαιότητα να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση του κορωνοϊού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Τα εθνικιστικά ένστικτα, στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, θα είναι πολύ δυνατά, αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Αναφέρθηκα σε ένα Σχέδιο Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης ή σε “Επανεπένδυση”. Δεν έχω στο μυαλό μου μόνο έναν τρόπο, αλλά ήρθε η στιγμή να υιοθετήσουμε κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα», προσθέτει.

«Το πρόβλημα δεν είναι πότε θα βγούμε από την ύφεση, αλλά να το πράξουμε το γρηγορότερο δυνατό. Ο χρόνος είναι το στοιχείο κλειδί», υπογράμμισε ο Τζουζέπε Κόντε. Ο Iταλός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν ζητά από την Ευρώπη την αμοιβαιοποίηση όλου του δημόσιου χρέους της Ιταλίας, «αλλά να αντιδράσει δυναμικά για να βγουν οι χώρες από αυτό το τσουνάμι».

Δείτε ακόμα

Σκληραίνουν τα μέτρα στην Κύπρο: Σημαντική αύξηση του προστίμου

Η Johnson & Johnson ξεκινάει δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους τον Σεπτέμβριο

Αυστηρά μέτρα και στην Τουρκία: 39 περιοχές σε καραντίνα

Δραματική η κατάσταση στην Ισπανία – Θετικός στον ιό και ο επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπισή του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις