Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χλωροκίνη κορονοϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς, λέει ο Ντιντιέ Ραούλ
COVID 19

Χλωροκίνη κορονοϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς, λέει ο Ντιντιέ Ραούλ

Χλωροκίνη κορονοϊός: Ο Didier Raoul, επικεφαλής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Νόσων στη Μασσαλία, δήλωσε ότι η νέα θεραπεία του για τον κορωνοϊό είναι πολύ αποτελεσματική

Χλωροκίνη κορονοϊός: Νέα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί από τη χλωροκίνη δημοσίευσε ο Γάλλος επιστήμονας Ντιντιέ Ραούλ.

Ο Ντιντιέ Ραούλ, επικεφαλής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Νόσων στη Μασσαλία, δήλωσε ότι η νέα θεραπεία του για τον κορωνοϊό είναι πολύ αποτελεσματική.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Twitter, από τα 1.004 άτομα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Ινστιτούτο, τα 1003 θεραπεύτηκαν και ένας ασθενής πέθανε.

Τσιόδρας: Προσοχή στη χλωροκίνη – Σχετίζεται με πολλές παρενέργειες

Την προσοχή των πολιτών σχετικά με τη χρήση χλωροκίνης, επέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην ενημέρωση την Κυριακή. Ο καθηγητής -λοιμωξιολόγος επικαλέστηκε σχετική ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, η οποία αφορά σε χρήση πρόληψης μη φαρμακευτικών χημικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται σε καθαρισμό δεξαμενών και περιέχουν χλωροκίνη. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, υπενθύμισε σε αυτό το σημείο πως οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία.

«Έτσι και η χλωροκίνη σχετίζεται με πολλές παρενέργειες που περιλαμβάνουν και αρρυθμίες, καρδιακά προβλήματα, χαμηλό κάλιο, επιληψία, ακόμη και θάνατο. Πρέπει υποχρεωτικά η χρήση να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση». Ο καθηγητής, μάλιστα, συνέχισε: «Πόσο μάλλον τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη και τα είχαν αγοράσει οι Αμερικανοί πολίτες για καθαρισμό του ενυδρείου τους και τα πήραν και οδήγησαν σε σοβαρές επιπλοκές και θάνατο σε έναν από τους δύο, ενώ ο άλλος μπήκε σε ΜΕΘ με αρρυθμία και σοβαρά προβλήματα από το στομάχι. Μόλις ανέρρωσε είπε πως πήραν τα χημικά για προφύλαξη από τη νόσο με βάση τις πληροφορίες που είχαν από το διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Καταλήγοντας, τόνισε: «Προσοχή στην παραπληροφόρηση η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό».

Γονάτισε η Ευρώπη

Περισσότερα από 25.000 είναι πλέον τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού, μόνο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό, τον οποίο δημοσιεύει το γαλλικό πρακτορείο AFP, ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανέρχεται τη Δευτέρα, σε 25.037 ανθρώπους. Την ίδια στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη γηραιά ήπειρο υπολογίζονται σε 399.381. Την Παρασκευή, υπολογιζόταν πως 3 από τα 5 κρούσματα κορωνοϊού στον πλανήτη, αναφέρονταν στην Ευρώπη.

Όπως είναι γνωστό, στην κορυφή της μαύρης λίστας των νεκρών, τόσο στην Ευρώπη, όσο όμως και παγκοσμίως, τοποθετείται η Ιταλία, η οποία θρηνεί εξαιτίας του κορωνοϊού 10.779 θύματα. Ακολουθεί η Ισπανία με 7.340 νεκρούς. Παγκοσμίως, η πανδημία του κορωνοϊόυ μετρά περισσότερα από 35.000 θύματα, ενώ 738.866 είναι ως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, του επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, όπως έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη

Κορονοϊός: Τραγική κατάληξη πατέρα και κόρης στην Αγγλία σε ένα 24ωρο

Απίθανη έκπληξη σε εορτάζουσα στην Κρήτη – Πώς “έστειλαν” την τούρτα οι γείτονες!

“Κάτι σαν στοίχημα” – Μια Σερραία που ζει στη Σουηδία. περιγράφει πώς είναι η ζωή “χωρίς μέτρα”

Σοκ στην Πορτογαλία – Ο 14χρονος Βίτορ, το νεότερο θύμα στην Ευρώπη (photo)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις