Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα μέτρα κορονοϊός: Ο Κικίλιας προχωρά στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα κορονοϊός: Ο Κικίλιας προχωρά στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Νέα μέτρα κορονοϊός: Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Νέα μέτρα κορονοϊός: Ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε νέα μέτρα ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, όπου το βράδυ της Παρασκευής έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος από τον κορωνοϊό και τόνισε: «Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε».

«Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστορίας, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας».

5μελες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Καστοριά

«Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά. Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το νοσοκομείο της Καστοριάς, εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών. Τέλος, στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο. Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε».

17 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Παρασκευή, ο Βασίλης Κικίλιας, επισκέφτηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έλεγξε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τους ασθενείς. Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη και συνομίλησαν παρουσία των διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, της υπεύθυνης του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνας Λεπτοκαρίδου, του λοιμωξιολόγου υπεύθυνου του Κέντρου Αναφοράς για τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδη και άλλων ιατρών και υπευθύνων Μονάδων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 20 ασθενείς σε ειδικές Μονάδες και τέσσερις σε ΜΕΘ. Επίσης 17 νέες κλίνες ΜΕΘ από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο ΑΧΕΠΑ και να δεχτούν ασθενείς με Covid 19 εφόσον υπάρξουν κρούσματα που θα χρειαστούν εντατική θεραπεία. Μετά την επίσκεψη ο κ. Κικίλιας δήλωσε : «Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, ιατρικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους».

Επιπλέον ο υπουργός τόνισε πως: «Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας ,που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας. Ζητάω απ΄όλους προσοχή φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους που η δουλειά που κάνουν είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική να μπορέσουν να την φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους».

Δείτε ακόμα

Opinion Poll: Σχεδόν καθολική η αποδοχή των χειρισμών Μητσοτάκη

Άδωνις: «500.000 αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ»

Κορωνοϊός: Πιθανό “λουκέτο” σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

29 οι νεκροί – Κατέληξε 89χρονος στην Καστοριά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις