Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντισηπτικά χεριών – κορωνοϊός: 500.000 τεμάχια στα σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντισηπτικά χεριών – κορωνοϊός: 500.000 τεμάχια στα σούπερ μάρκετ

Αντισηπτικά χεριών - κορωνοϊός: Θα επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων οι οποίες θα ασχοληθούν με την παραγωγή αντισηπτικών.

Αντισηπτικά χεριών – κορωνοϊός: Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ σήμερα το πρωί έχουν παραλάβει 500.000 τεμάχια αντισηπτικών. Πρόσθεσε μάλιστα πως με βάση τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή θα επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων οι οποίες θα ασχοληθούν με την παραγωγή αντισηπτικών και εκτίμησε ότι με αυτή τη ρύθμιση θα εκτιναχθεί η παραγωγή στα 800.000 τεμάχια ημερησίως.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αν και παραδέχθηκε ότι στην αγορά υπάρχει έλλειμμα αντισηπτικών λόγω της τεράστιας ζήτησης υπεραμύνθηκε της απόφασης για διατίμηση στο κέρδος και όχι στην παραγωγή. «Στενοχωριέμαι που σας το αποκαλύπτω σε αυτή την ηλικία αλλά αν δεν υπάρχει κέρδος κανένας επιχειρηματίας δεν θα κάνει εισαγωγές», είπε ο κ.Γεωργιάδης επιμένοντας πως η κατάσταση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά καλύτερη από χώρες στο εξωτερικό.

Επίθεση από τον Νίκο Παππά

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Πάπας επέκρινε με σφοδρότητα τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για μείωση στο 50% των συμβάσεων εργασίας αλλά και για το κόστος επίταξης ιδιωτικών κλινικών. «Να πάρετε πίσω τη ρύθμιση για τα εργασιακά. Είναι η απόλυτη συνταγή καθίζησης της οικονομίας. Να βάλετε όρο ότι εν θα αναστέλλεται η σύμβαση. Όχι να την αναστέλλετε μόνοι σας. Επίσης, είναι στίγμα σε όποιον επιτρέπει την εύνοια των ιδιωτικών κλινικών. Είναι αισχρό, είναι ανήθικο και πρέπει να το ανακαλέσετε άμεσα».

«Στόχος να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας»

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι η ρύθμιση είναι σωστή και πως στόχος είναι την επομένη της κρίσης να έχουν διασφαλιστεί όλες οι θέσεις εργασίας: «Όποιος εργοδότης πειράξει εργαζόμενο θα μείνει μόνος. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος τόσο ανόητος που να κάνει απολύσεις αυτή την περίοδο» είπε. Τέλος ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κάτι το οποίο όπως είπε επιβεβαιώνεται από το ότι χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα επειδή εδώ νιώθουν πιο ασφαλείς.

Δείτε ακόμα

Η χυδαιότητα στο μεγαλείο της – Μετά τον Καψώχα και ο Κούλογλου απειλεί ότι θα… γ@@σει!

Τηλεδιάσκεψη του Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ

Δήμος Αθηναίων: Γραμμές πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης

23ος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις