Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: Ζευγάρι γιατρών περιγράφει τη συγκλονιστική καθημερινότητα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Ζευγάρι γιατρών περιγράφει τη συγκλονιστική καθημερινότητα

Ιταλία κορονοϊός: . Ο Roberto και η Ivana είναι μόνο δύο από τους χιλιάδες γιατρούς που δίνουν καθημερινά μάχη με τον κορωνοϊό.

Ιταλία κορονοϊός: Ο Roberto Tonelli και η Ivana Castaniere γνωρίστηκαν στο νοσοκομείο. Εκείνη ήταν η διευθύντριά του. Έχουν μια κόρη 2 ετών και ετοίμαζαν το γάμο τους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Μέχρι που συνέβη ο κορωνοΪός. Ο Roberto και η Ivana είναι μόνο δύο από τους χιλιάδες γιατρούς που δίνουν καθημερινά μάχη με τον κορωνοϊό, επωμιζόμενοι εκτός των άλλων το ψυχολογικό φορτίο των ασθενών και την αγωνία των συγγενών τους. Εργάζονται ως πνευμονολόγοι σε νοσοκομείο της πόλης Μόντενα. «Το χειρότερο είναι ότι δε θέλεις αυτός που αγαπάς να βλέπει αυτό που βλέπεις. Αλλά τουλάχιστον το πρόσωπό της είναι το πρώτο πράγμα που βλέπω όταν βγάζω τη μάσκα», δηλώνει ο Roberto.

«Οι πρώτοι ασθενείς μας ήταν δύο αδέρφια», λέει η Ivana. Πρόσφατα νοσηλεύτηκε και ένα 13χρονο κορίτσι, ενώ λίγες μέρες αργότερα μπήκε και ο πατέρας της στο νοσοκομείο. Το χειρότερο είναι όμως, όπως λένε, οι ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν το κινητό ως συντροφιά στην απομόνωση. Διαβάζουν στις ειδήσεις για τον αριθμό των νεκρών που αυξάνεται, γνωρίζουν ότι τα στατιστικά δεν είναι με το μέρος τους. Και συχνά πεθαίνουν μόνοι. «Με ρωτάνε: θα πεθάνω;». Το ζευγάρι έχει να δει την κόρη του βδομάδες -η μικρή μένει με τους παππούδες της. «Συναντιόμαστε το βράδυ με σημάδια στο πρόσωπό μας από τις μάσκες. Γυρνάμε στο σπίτι και συχνά δεν έχουμε κουράγιο ούτε να φάμε, θέλουμε απλώς να κοιμηθούμε γιατί από αύριο ξεκινά το ίδιο. Δουλεύουμε 12 -14 ώρες τη μέρα», λέει η Ivana.

Δείτε ακόμη

Μια παράπλευρη απώλεια: Αύξηση διαζυγίων λόγω εγκλεισμού

“Δεν της μένει χρόνος” – Αδέλφια έκαναν καντάδα στη βαριά άρρωστη μητέρα τους

Σπαρακτικό: Γιατρός γυρνά σπίτι, ο γιος του τρέχει πάνω του αλλά εκείνος τον διώχνει…

Δάκρυα χαράς: 95χρονη αρνήθηκε να τη διασωληνώσουν – “Άλλωστε, είναι ώρα να φύγω”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις