Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Ισπανία: Αύξηση νεκρών σε ένα 24ωρο – Μικρή πτώση στην μετάδοση του ιού
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Ισπανία: Αύξηση νεκρών σε ένα 24ωρο – Μικρή πτώση στην μετάδοση του ιού

Κορωνοϊός Ισπανία: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε από 56.188 σε 64.059. 

Κορωνοϊός Ισπανία: Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν επιπλέον 769 θάνατοι από τον κορονοϊό.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 4.858, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε από 56.188 σε 64.059.

Ωστόσο, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσίασε μικρή πτώση. Από 20% την Τετάρτη 25/3 και 18% την Πέμπτη 26/3, έπεσε στο 14% την Παρασκευή 27/3. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό αφού η θνητότητα στη χώρα λόγω κορονοϊού παραμένει στο 7.5%.  Από το σύνολο των θυμάτων, τουλάχιστον 2.000 καταγράφονται στη Μαδρίτη, 880 στην περιοχή της Καταλονίας και 180 στη χώρα των Βάσκων.

Τι συμβαίνει με τους οίκους ευγηρίας

Συνολικά 1.307 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων, μετέδωσε την Πέμπτη το ραδιόφωνο Cadena Ser, αναθεωρώντας προς τα επάνω την προηγούμενη ανάλυσή του που έκανε λόγο μόνο για 397 θανάτους. Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν πεθάνει 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας. Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι ένοικοι των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία. Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανέφερε ότι ακόμη συλλέγει στοιχεία από όλες τις περιφέρειες για την κατάσταση στα γηροκομεία και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τα νοσοκομεία

Πτήση από Βενεζουέλα στην Ισπανία

Αεροσκάφος το οποίο εκτελεί «ειδική πτήση» αναχώρησε από το Καράκας για τη Μαδρίτη χθες Πέμπτη, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες ευρωπαϊκών χωρών, με πάνω από 360 επιβάτες, ανάμεσά τους 139 Ισπανούς και 26 Γάλλους, αποκλεισμένους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για δύο εβδομάδες εξαιτίας της αναστολής των αεροπορικών συνδέσεων που επιβλήθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ενημέρωσε διπλωματική πηγή.

Το αεροσκάφος «απογειώθηκε στις 17:55» από το διεθνές αεροδρόμιο Μαϊκετία, στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομέν Ναντάλ, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Καράκας. Στο αεροπλάνο της ισπανικής εταιρείας Plus Ultra επιβαίνουν μεταξύ άλλων 139 υπήκοοι της Ισπανίας, 69 υπήκοοι της Βενεζουέλας, 56 υπήκοοι της Ιταλίας, 44 υπήκοοι της Γερμανίας και 26 υπήκοοι της Γαλλίας.

Όλοι οι επιβάτες βρίσκονταν στη Βενεζουέλα για αναψυχή ή επαγγελματικούς λόγους. Αποκλείστηκαν εκεί μετά την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων με το εξωτερικό που αποφασίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καραντίνα φοιτητών από την Ισπανία

Δείτε ακόμα

Covid – 19: Ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία

Κατοικίδιο θετικό στον κορωνοϊό: Οδηγίες της κυβέρνησης στο Βέλγιο

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλήνιες – Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις