Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περιορισμός κυκλοφορίας: 3.491 παραβάτες σε όλη τη χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Περιορισμός κυκλοφορίας: 3.491 παραβάτες σε όλη τη χώρα

Περιορισμός κυκλοφορίας: Πολίτης από τη Γλυφάδα που δήλωσε με sms ότι θα πάει στο φαρμακείο, βρέθηκε στην Κηφισιά

Περιορισμός κυκλοφορίας: Σε διασταυρώσεις, στο μέτρο του δυνατού, των δηλώσεων, που φέρονται να έχουν υπογράψει εργοδότες για εργαζόμενους, αναγκαίους αυτοπροσώπως στους χώρους εργασίας, αλλά και όσων  δηλώνουν μέσω του αριθμού 13033  ότι πάνε στο φαρμακείο και από τη Γλυφάδα βρίσκονται στην… Κηφισιά, προχωρά σήμερα η Αστυνομία. Μέχρι τώρα και για τις τρεις ημέρες ισχύος των μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών στο πλαίσιο περιορισμού του εφιάλτη του κορονοϊού, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ελεγκτές αστυνομικοί, βλέπουν πίσω από το τζάμι τις δηλώσεις ή τα SMS και αφήνουν τους οδηγούς να συνεχίσουν.

Όμως κάποιοι, που προχώρησαν σε έρευνα σε μεγαλύτερο βάθος διαπίστωσαν τη διάσταση ανάμεσα στα αναγραφόμενα και στην πραγματικότητα και για το λόγο αυτό δόθηκε η εντολή και διασταύρωσης της αλήθειας των ισχυρισμών του κάθε πολίτη που βρίσκεται έξω είτε πεζός, είτε οδηγώντας τροχοφόρο. Πάντως, όπως αναμενόταν, ο αριθμός των παραβατών ξεπέρασε κατά πολύ τις 3.000 με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 541 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Περιορισμός κυκλοφορίας: Οι απείθαρχοι κατά νομό

Συγκεκριμένα, 156 στην Αττική, 56 στην Κρήτη, 51 στα Ιόνια Νησιά, 51 στη Δυτική Ελλάδα, 39 στην Ήπειρο, 36 στην Πελοπόννησο, 29 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 24 στο Νότιο Αιγαίο, 18 στη Θεσσαλία, 18 στη Θεσσαλονίκη, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 16 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

Στις 3.491 οι παραβάσεις των νέων μέτρων

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 3.491 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ για κάθε παραβάτη. Συνεχίζονται, όμως, και οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ. Βεβαιώθηκαν  άλλες έξι παραβάσεις και συνελήφθησαν έξι άτομα, ως ακολούθως: Δύο στο Νότιο Αιγαίο, μία  στην Αττική,  μία στην Κεντρική Μακεδονία, μία  στην Ήπειρο και μία στα Ιόνια Νησιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

“Δεν είναι λόγια ενός πρωθυπουργού” – Ο Μητσοτάκης “αποτυπώνει τις σκέψεις του”

Τηλεδιάσκεψη για τον Έβρο

“Δεν είναι αναγκαίο να πάτε τον σκύλο βόλτα” – Η βρετανική αστυνομία κατασκοπεύει τους πολίτες με… drones!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις