Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρεις ασθενείς
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρεις ασθενείς

Κορονοϊός Ελλάδα: Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Κορονοϊός Ελλάδα: Χαμόγελα, μια μικρή αισιοδοξία αλλά και μια νίκη για τους γιατρούς που μάχονται τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά στη χώρα αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ με Covid-19. Πρόκειται για ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί τού «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, το έπραξαν με επιτυχία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ που το τελευταίο διάστημα δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται να αποσωληνωθούν ακόμη δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Στις ΜΕΘ μπαίνουν ασθενείς με κορωνοϊό των οποίων η κατάσταση υγείας επιδεινώνεται, ενώ διασωληνώνονται εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή χλωροκίνης στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη νέο αφήνει μια μικρή χαραμάδα ελπίδας. Το Σάββατο, η  φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του φαρμάκου Unikino, αγόρασες ποσότητα πέντε τόνων χλωροκίνης από την Ινδία. Η χλωροκίνη αναφέρεται ευρέως το τελευταίο διάστημα ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Uni-pharma SA, μάλιστα, θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος.

Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί με βάση τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για τη χλωροκίνη, τα καθώς το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19 και παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες.

Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984. «Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης» σημειώνει η εταιρεία.

Δείτε ακόμη

«Να φύγει ο κολονοϊός, να πάει αλλού” – Το viral κοριτσάκι που έστειλε μήνυμα στον Αναστασιάδη

Νέα μέτρα: Στήριξη ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών με επιταγές κατάρτισης

Opinion Poll: Σχεδόν καθολική η αποδοχή των χειρισμών Μητσοτάκη

Καθηγητής ιολογίας δίνει τον must κανόνα -Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις