Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Ένας μοναδικός τρόπος γυναίκας που πηγαίνει φαγητό στην μητέρα της (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Ένας μοναδικός τρόπος γυναίκας που πηγαίνει φαγητό στην μητέρα της (vid)

Κορονοϊός Ελλάδα: Εντυπωσιάζει η ευρηματικότητα των πολιτών στην προσπάθειά τους να προμηθεύσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους με τρόφιμα.

Κορονοϊός Ελλάδα: Μετά την 13η μέρα απομόνωσης των κατοίκων προκειμένου να αποτρέψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού, η ευρηματικότητα των κατοίκων της χώρας μας έχει πάει σε άλλο…level. Το protothema.gr εξασφάλισε ένα απίθανο βίντεο που τράβηξε η εθελόντρια Νατάσα Πεσλή στη γειτονιά της στην Καλλιθέα. Στο συγκεκριμένο, αποτυπώνεται η προσπάθεια και η ευρηματικότητα μιας γυναίκας να φροντίσει την μητέρα της, χωρίς όμως να έρθει σε κοντινή επαφή. Η Πολίτα Βαρουξή, ιδιοκτήτρια καταστήματος με ελαστικά αυτοκινήτων, έφτιαξε μια αυτοσχέδια τροχαλία με σχοινί στην οποία δένει μια σακούλα. Στη συνέχεια τοποθετεί στη σακούλα τα πράγματα, από τρόφιμα μέχρι φάρμακα. Έπειτα, η μητέρα της τραβάει το σχοινί για να τα παραλάβει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της.

Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται καθημερινά από την πρώτη κιόλας μέρα που η κυβέρνηση σύστησε στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο και δη οι ευπαθείς ομάδες που είναι ευάλωτες στον κορωνοϊό. «Είμαστε καλά αλλά προσέχουμε για να έχουμε» λέει στη κάμερα η Πολίτα Βαρουξή και σπρώχνει τη σακούλα με το σχοινί για να το τραβήξει η μητέρα της. «Έχω να την δω μιάμιση βδομάδα από κοντά”» προσθέτει, έχοντας συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που επιβάλει για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα να κρατούν τις αποστάσεις οι μικρότεροι από τους μεγαλύτερους.

Δείτε ακόμα

Δήμος Αθηναίων: Γραμμές πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης

Άδωνις: «500.000 αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ»

Καθηγητής Βατόπουλος: Όλοι κινδυνεύουν από τον ιό-Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε τα πολλά κρούσματα

Μια δραματική στιγμή αγάπης: Έλληνας συνομιλεί με τον γιατρό αδερφό του στην Ισπανία και ξεσπά σε κλάματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις