Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αστερίξ: Πένθος στο γαλατικό χωριό
ΚΟΣΜΟΣ

Αστερίξ: Πένθος στο γαλατικό χωριό

Αστερίξ: Πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο σχεδιαστής και δημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί του Αστερίξ.

Αστερίξ: Θλίψη έχει σκεπάσει τον κόσμο της εικονογράφησης, καθώς σήμερα έφυγε σε ηλικία 92 ετών ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο σχεδιαστής και δημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί του κόμικ Αστερίξ. «Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στο ύπνο του στο σπίτι του στο Νεγί από καρδιακή προσβολή που δεν είχε σχέση με τον κορονοϊό. Ηταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε πρόσωπο του οικογενειακού του κύκλου.

Ο Αλμπέρτο Αλεάντρο Ουντέρζο, γνωστός ως Αλμπέρ Ουντερζό, γεννήθηκε το 1927 στο Φιμ του νομού Μαρν, σε μια οικογένεια με άλλα τρία παιδιά. Οι γονείς του, Σίλβιο Λεονάρντο και Ίρια, ήταν Ιταλοί και είχαν μεταναστεύσει εκεί από τη Λα Σπέτσια της Λιγουρίας. Το οικογενειακό επίθετο πιθανώς προέρχεται από το Οντέρζο, μια πόλη στην επαρχία του Τρεβίζο. Ο Ουντερζό έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα το 1934.

Αστερίξ: Η δημιουργία του κόμικ

O Αστερίξ ή Οι Περιπέτειες του Αστερίξ είναι γαλλοβελγική σειρά κόμικς γραμμένα από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφημένα από τον Αλμπέρ Ουντερζό. Ο Ουντερζό ανέλαβε και τη συγγραφή μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977. Η σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γαλλο-βελγικό περιοδικό κόμικ Pilote στις 29 Οκτωβρίου του 1959. Μέχρι το Νοέμβριο του 2017, κυκλοφόρησαν 37 τόμοι. Η σειρά ακολουθεί τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή.

Τεράστια επιτυχία

Το κόμικ Αστερίξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλοβελγικά κόμικ στον κόσμο, με τη σειρά να είναι μεταφρασμένη σε πάνω από 100 γλώσσες. Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων σε 12 ταινίες: οκτώ κινουμένων σχεδίων, και τέσσερις με ζωντανούς ηθοποιούς. Υπάρχει επίσης μια σειρά από παιχνίδια βασισμένα στους χαρακτήρες, και ένα θεματικό πάρκο κοντά στο Παρίσι, το Parc Αστερίξ, που είναι βασισμένο γύρω από τη σειρά. Μέχρι σήμερα, 325 εκατομμύρια αντίτυπα των 34 τόμων του Αστερίξ έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους Γάλλους συν-δημιουργούς Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό τους καλύτερους συγγραφείς σε πωλήσεις στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πώς ένα σούπερ μάρκετ στη Δανία έσωσε τα αντισηπτικά από το… πλιάτσικο

«Μόνο μη σοβαρές προτάσεις παρακαλώ»: Η «Λενιώ» βάζει την… φούστα της και γυμνάζεται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις