Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός Τόκιο: Η αρχή του τέλους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κορονοϊός Τόκιο: Η αρχή του τέλους

Κορονοϊός Τόκιο: Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Κορονοϊός Τόκιο: Μπορεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα να μην αποφάσισε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι χώρες θα συμμετάσχουν σε αυτούς. Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα τόσο στους Ολυμπιακούς, όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας πρώτη το βήμα για την αναβολή των δύο διοργανώσεων. Το γεγονός αυτό αναμένεται να ξεκινήσει ένα ντόμινο ακυρώσεων από διάφορες χώρες, που μοιραία θα καταλήξουν στην ακύρωση των αγώνων.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, «έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μη στείλει ομάδες αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού». Ταυτόχρονα, μαζί με την Παραολυμπιακή επιτροπή «καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να λάβουν την απόφαση να αναβληθούν οι Αγώνες για έναν χρόνο», όπως τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους. Μάλιστα, σε αυτή την απόφαση συμφωνούν και οι αθλητές.

Κορονοϊός Τόκιο: Πιέσεις προς την ΔΟΕ

Οι πιέσεις προς την ΔΟΕ γίνονται όλο και μεγαλύτερες, με τον Καναδά να είναι το πρώτο κράτος που παίρνει μία τόσο σημαντική απόφαση. Η ΔΟΕ τόνισε πως θα αποφασίσει οριστικά σε τέσσερις εβδομάδες, αλλά κανείς δεν θέλει να ταξιδέψει και να ρισκάρει την υγεία του με την πανδημία του κορονοϊού.

Αύξηση των θυμάτων στον Καναδά

Ο Καναδάς κατέγραψε χθες αλματώδη αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, που ανήλθαν σε 20, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων επίσης κατέγραψε αλματώδη αύξηση, στα 1.430 από 1.099 μία ημέρα νωρίτερα. Καταγράφονται κρούσματα και στις 10 επαρχίες του Καναδά. Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έκλεισε τα σύνορα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθεί η Αυστραλία

Προς επίρρωση της κίνηση του Καναδά, στέλεχος της ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας εκτίμησε πως είναι «σαφές» ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο το καλοκαίρι στο Τόκιο και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός πλέον πρέπει να γίνει για το 2021. «Είναι σαφές ότι οι Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο», είπε ο αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Ίαν Τσέστερμαν, επικεφαλής της αποστολής της χώρας που θα πάει στο Τόκιο. Σε ανακοίνωσή της, η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε ότι οι αθλητές πρέπει να δώσουν την προτεραιότητα στην υγεία τους και την υγεία των οικείων τους και να προετοιμαστούν για τους αγώνες το 2021. Οι δηλώσεις του Τσέστερμαν και η ανακοίνωση της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής ακολούθησαν την απόφαση του Καναδά να μη στείλει αθλητές στο Τόκιο τον Ιούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θετικοί στον κορονοϊό Πάολο και Ντάνιελ Μαλντίνι!

«Τώρα είναι η ώρα να ξεχωρίσεις -Παίξε για τον πλανήτη!»

Θρήνος στη Ρεάλ: «Έφυγε» από τον ιό ο πρώην πρόεδρος της, Λορένθο Σανθ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις