Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατεία Βαρνάβα – συγκέντρωση: Ο κορονοϊός, δεν τρομάζει τους… αλληλέγγυους!
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Βαρνάβα – συγκέντρωση: Ο κορονοϊός, δεν τρομάζει τους… αλληλέγγυους!

Πλατεία Βαρνάβα - συγκέντρωση: Παρά τους δέκα νεκρούς στην Ελλάδα αλλά και τα τρομακτικά νούμερα στις μαύρες λίστες του εξωτερικού, κάποιοι, γράφουν τα πάντα κανονικά.

Πλατεία Βαρνάβα – συγκέντρωση: Την ώρα που το εφιαλτικό σενάριο της ολικής απαγόρευσης στην Ελλάδα μοιάζει έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά, οι Έλληνες – ή μάλλον μια μερίδα αυτών – δείχνει πλήρη αδιαφορία και ανευθυνότητα για τα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσουμε από τον φονικό κορονοϊό. Μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες που αντικρίσαμε χθες στα λιμάνια αλλά και στα διόδια της Ελευσίνας, με τους “έξυπνους” Αθηναίους να εγκαταλείπουν άρον – άρον την πρωτεύουσα, σήμερα, αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο Παγκράτι για τα… σύνορα. Κι όμως! Μετά την οργισμένη “έκκληση” των Τσίοδρα, Χαρδαλιά αλλά και το μήνυμα του ίδιου του πρωθυπουργού, κάποιοι, επιδεικνύουν απόλυτη ασέβεια, τόσο στους κανόνες, όσο και στον συνάνθρωπό τους.

Αναγνώστης του AlphafreePress.gr που πέρασε πριν λίγο από το σημείο, είδε μια ομάδα ατόμων να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των ανοιχτών συνόρων! Πριν λίγο καιρό στη Μυτιλήνη, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, παρά τα μέτρα και τις συστάσεις για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού, προχώρησε στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Στα social media, τα σχόλια οργής έπεσαν “βροχή”.

 

Και οι συλλήψεις… συνεχίζονται!

Ολοένα και αυξάνονται οι παραβάσεις των πολιτών που αψηφούν τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία και συνεχίζουν να ανοίγουν τα καταστήματά τους παρά την απαγόρευση. Ο ιέλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, δεν σταματούν λεπτό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, χθες, Παρασκευή 20 Μαρτίου, βεβαιώθηκαν άλλες 25 παραβάσεις και συνελήφθησαν 27 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 209 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 221 άτομα ως ακολούθως:

– την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,

– την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,

– το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,

– την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,

– τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις,

– την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις,

– την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις,

– την Πέμπτη 19 Μαρτίου 17 παραβάσεις με 20 συλλήψεις και

– την Παρασκευή 20 Μαρτίου 25 παραβάσεις με 27 συλλήψεις.

Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Αττική (89) και ακολουθούν 34 στη Δυτική Ελλάδα, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 11 στη Θεσσαλία, 10 στην Κρήτη, 10 στη Θεσσαλονίκη, 9 στο Νότιο Αιγαίο, 9 στα Ιόνια Νησιά, 9 στην Πελοπόννησο, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ. για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Ένα βήμα πριν την ολική απαγόρευση

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για τους πολίτες που συνεχίζουν να αγνοούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν την ολική καραντίνα. «Όλα είναι ανοιχτά». Με τη φράση αυτή κυβερνητικά στελέχη ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν το ενδεχόμενο από την ερχόμενη Δευτέρα να επιβληθεί ένα καθολική καραντίνα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας. Παρά το γεγονός ότι η έξοδος του Σαββατοκύριακου δεν ήταν τελικώς αυτή που φάνηκε στην αρχή, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει μια πραγματικότητα: ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί συμπολίτες μας που δεν δείχνουν καν τη διάθεση να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, επιδεικνύοντας πράγματι ανευθυνότητα.

Τη δε σοβαρότητα της κατάστασης και την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων δείχνει η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια τουλάχιστον έως το Πάσχα. Η αναστολή της λειτουργίας τους θα παραιτηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Βίντεο: Καθοριστικό το Σαββατοκύριακο για το έσχατο μέτρο

Δείτε ακόμη

Ο κόσμος καίγεται και οι αλληλέγγυοι διαδηλώνουν κατά του… φασισμού – Πάνω από 1.000 άτομα!

«#antiviruscoctails»: Ουρά για υπαίθριο κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη – Απείλησαν διαμαρτυρόμενους στη Μυτιλήνη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις