Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός: Ένας… ύποπτος αγώνας ποδοσφαίρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός: Ένας… ύποπτος αγώνας ποδοσφαίρου

Κορονοϊός: Την αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια στο Μιλάνο «δείχνει» ως υπαίτια για την έξαρση της φονικής επιδημίας του κορονοϊού στο Μπέργκαμο Ιταλός ανοσολόγος

Κορονοϊός: Η προ μηνός αναμέτρηση Αταλάντα – Βαλένθια στο Μιλάνο είναι υπαίτια για την έξαρση της φονικής επιδημίας του κορονοϊού στην ιταλική πόλη Μπέργκαμο, σύμφωνα με τον Ιταλό ανοσολόγο Francesco Le Foche. Υπενθυμίζουμε πως το Μπέργκαμο είναι η ιταλική πόλη που έχει πληγεί από τον κορονοϊό, μετρώντας πάνω από 4.000 κρούσματα και  530 νεκρούς. Ο  Le Foche, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, συνέδεσε την δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο με τη μεγάλη συγκέντρωση οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αταλάντα.

Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου στο Σαν Σίρο. Τότε η επιδημία βρισκόταν στα πρώτα στάδια της εξάπλωσης στην Βόρεια Ιταλία και δεν είχαν ληφθεί ακόμη δραστικά μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση. Αποτέλεσμα ήταν περίπου 2.500 οπαδοί της Αταλάντα να ταξίδεψαν στο Μιλάνο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Βαλένθια. Αυτοί, γύρισαν πίσω στα σπίτια τους, έχοντας μολυνθεί από τον ιό. Το ίδιο σκηνικό συνέβη και με τους φιλάθλους της Βαλένθια, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ισπανία με συμπτώματα κορονοϊού.

Κορονοϊός: Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, να αγκαλιάζεται

«Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία», αναφέρει ο Francesco Le Foche συμπληρώνοντας: «Ίσως ήταν τρέλα που το ματς δεν έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», ωστόσο τότε δεν υπήρχαν σαφή δεδομένα. Τώρα είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο».

Ασύλληπτη τραγωδία

Η κατάσταση στο Μπέργκαμο είναι πλέον εκτός ελέγχου. Το τοπικό αποτεφρωτήριο να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, αλλά αποδεικνύεται ανεπαρκές να διαχειρισθεί τον τόσο αυξημένο αριθμό νεκρών. Η δραματική κατάσταση αποτυπώνεται και στα σχετικά βίντεο,  που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν μία μακρά φάλαγγα από φορτηγά του στρατού να μετακινούνται τη νύκτα στις άδειες οδούς της πόλης, μεταφέροντας φέρετρα από το τοπικό κοιμητήριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καταλύτης ο Ολιβέιρα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ

Τσιάρτας: «Κομμουνιστές και… ζαίοι μπορείτε να πάτε να γ…πλυθείτε;»

Άννα Κορακάκη: «Αγωνιστικά δίκαιο είναι να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις