Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση κορονοϊός: Με φουλ τις μηχανές το κυβερνητικό επιτελείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση κορονοϊός: Με φουλ τις μηχανές το κυβερνητικό επιτελείο

Κυβέρνηση κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός έχει λάβει πλήρη ενημέρωση για τους τομείς και τις δραστηριότητες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Κυβέρνηση κορονοϊός: Σε παύση ολίγων εβδομάδων έβαλε η κυβέρνηση την ελληνική οικονομία όχι όμως και το εαυτό της, γιατί τότε πραγματικά η χώρα θα είχε ήδη καταρρεύσει. Η κυβέρνηση μπροστά σε μια παγκόσμια πρωτοφανή κρίση κάνει αυτά που είναι αναγκαία και κάτι παραπάνω. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alphafreepress.gr, ο πρωθυπουργός έχει λάβει πλήρη ενημέρωση όχι μόνο από το οικονομικό επιτελείο και το υπουργείο Εργασίας, αλλά από το σύνολο των υπουργείων για τους τομείς και τις δραστηριότητες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν καμία επαγγελματική ομάδα και κανέναν εργαζόμενο χωρίς οικονομική ενίσχυση, αλλά και εργασιακή σταθερότητα. Τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευθούν και θα οριστικοποιηθούν οι ποινές σε όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ ήδη έχει δοθεί η εντολή για την διενέργεια σχετικών ελέγχων.

 

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

 Κυβέρνηση κορονοϊός: Και νέα προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας

Δεν σταματά τις τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα «εργαλεία» που θα χρησιμοποιήσει η ΕΕ για την τόνωση των οικονομιών της ευρωζώνης. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με την αρμόδια Επίτροπο για την Συνοχή και τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό που ζητά ουσιαστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι η μέγιστη δυνατή ευελιξία στην αξιοποίηση και την χρήση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Και είναι μια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης λίγο-πολύ αναμενόμενη, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Επομένως τώρα ο Μητσοτάκης δεν το ζητά απλώς, αλλά ζητά να του δοθούν και αναλυτικοί τρόποι για να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια αυτά προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δήμος Αθηναίων: Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί

Μέτρα – κορωνοϊός: Ο Πλακιωτάκης για την μετάβαση των μόνιμων κατοίκων στα νησιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις