Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέτρα – κορωνοϊός: Ο Πλακιωτάκης για την μετάβαση των μόνιμων κατοίκων στα νησιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα – κορωνοϊός: Ο Πλακιωτάκης για την μετάβαση των μόνιμων κατοίκων στα νησιά

Μέτρα - κορωνοϊός: Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα αποδεικνύει κάποιος ότι είναι μόνιμος κάτοικος ενός νησιού.

Μέτρα – κορωνοϊός: Την λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Από αύριο το πρωί στις 6 τίθεται σε ισχύ το μέτρο της μετάβασης στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα αποδεικνύει κάποιος ότι είναι μόνιμος κάτοικος ενός νησιού. «Αυτό θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης», δήλωσε. Ο έλεγχος θα γίνεται όταν οι επιβάτες θα επιβιβάζονται στο πλοίο, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης ενώ σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρείας.

Στόχος να αποφεύγεται η συμφόρηση στα νησιά

«Είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό διότι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο μεγάλης συμφόρησης ιδιαίτερα σε μικρά νησιά και αυτό αύξανε και τον κίνδυνο», δήλωσε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης. Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως οι μεταφορές προϊόντων προς τα νησιά θα συνεχιστούν κανονικά και πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν από τα νησιά.

Δείτε ακόμα

«Μπλοκάρισμα» των επιβατών που φθάνουν από Μ. Βρετανία και άλλες χώρες στο Ελ. Βενιζέλος

Εκτίμηση- σοκ από την Λινού για τα κρούσματα στην Ελλάδα

Έκκληση Θεοδωρικάκου – “Μην πηγαίνετε στα χωριά”

“Καμπανάκι” Μητσοτάκη για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις