Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Ιράν: 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιράν: 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα

Κορονοϊός Ιράν: Στους 1.284 οι νεκροί και 18.407 τα κρούσματα συνολικά στο Ιράν. Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στα νησιά Φίτζι.

Κορονοϊός Ιράν: Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter έγραψε πως ο κορονοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 λεπτά στο Ιράν: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε 10 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από τον κορονοϊό και περίπου 50 άνθρωποι μολύνονται από τον ιό κάθε ώρα στο Ιράν». Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορονοϊού στο Ιράν έφθασε τους 1.284, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 18.407, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα στην Ισλαμική αυτή Δημοκρατία, που είναι η χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει πληγεί πιο πολύ από όλες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα δεδομένα από αυτές τις χώρες είναι ελλιπή, ο  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.

Πρώτο κρούσμα στα νησιά Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, με τον πανικό αμέσως να καταλαμβάνει τους κατοίκους. «Υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της covid-19 στη πόλη Λαουτόκα, ένας ασθενής που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό», και ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα «υπό ιατρική παρακολούθηση», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Ιφερέιμι Ουακεναμπέτε. Πρόκειται για ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας της Fiji Airways, 27 ετών, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τις αρχές των Φίτζι, οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τους επιβάτες και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος στις πτήσεις στις οποίες εργάστηκε.

Πανικός

Η ανακοίνωση προκάλεσε πανικό, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και, σύμφωνα με τους Fiji Times, γονείς να τρέχουν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους. Ο πρωθυπουργός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία προς τους 930.000 κατοίκους των Φίτζι: «Η εθνική ενότητα δεν πρέπει να διασπαστεί. Κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει στον φόβο ή τον πανικό να καθορίσουν τις ενέργειές του», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας

Κορωνοϊός: Οι επιστήμονες δίνουν ελπίδες για θεραπεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις