Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας

Κορονοϊός Ελλάδα: Αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, λόγω του ιού.

Κορονοϊός Ελλάδα: Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, από την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, με απόφαση της κυβέρνησης, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, λόγω κορωνοϊού.

Υποχρέωση, να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου. Ας σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση κάνει σκέψεις να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από και προς Ελλάδα από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να περιορίσει την διασπορά των κρουσμάτων. Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, είναι πιθανόν να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Επιστολή από την ένωση ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων

Κορονοϊός Ελλάδα: Πιθανόν να ανασταλούν και οι πτήσεις από και προς την χώρα

Την ίδια ώρα, την απόφασή της να αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις από και προς την Ελλάδα, αλλά και τις πτήσεις εσωτερικού από το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων μέτρων. Η κίνηση κρίθηκε σκόπιμη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πληροφορίες από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια αναφέρουν ότι από τη σχετική απαγόρευση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία. Οι παρενέργειες από αυτό το μέτρο θα είναι μεγάλες, καθώς πολλοί Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι σε χώρες του εξωτερικού και εκτός ΕΕ και θα είναι αδύνατον να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Φυσικά και σαν αποτέλεσμα, η κίνηση αυτή θα δώσει τη χαριστική βολή στον όποια τουριστική κίνηση είχε απομείνει εντός της χώρας.

Δείτε ακόμα

«Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντεγκλήσεις»: Απάντηση Θεοχάρη σε ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις