Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός
ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια.

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια. Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει περισσότερες από 20 προσαγωγές αλλοδαπών τουρκικής υπηκοότητας. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.

Η αρχική ανακοίνωση από την πλευρά της Αστυνομίας αναφέρει: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Η DHKP-C και ο ρόλος της στην Ελλάδα

Η επιχείρηση είχε στόχο την αποκάλυψη πυρήνα Τούρκων υπηκόων κουρδικής καταγωγής, μελών ακροαριστερής οργάνωσης, η οποία όμως δεν φαίνεται να είχε δραστηριότητα στην χώρα μας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ενδέχεται να είναι μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C, για την οποία είχαν γίνει και στο παρελθόν συλλήψεις στη χώρα μας.

Η DHKP-C και η επίσκεψη Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι εννέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς το DHKP-C, είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε δύο διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα αντίστοιχα. Αυτά συνέβησαν, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν τότε στην χώρα μας. Στα διαμερίσματά τους είχαν εντοπιστεί πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Παράλληλες επιχειρήσεις

Αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική το 2014 στις Οινούσσες και στου Γκύζη, όπου είχαν συλληφθεί και τότε μέλη της ίδιας οργάνωσης και μάλιστα με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους. Τέλος, το 2011 είχε σκοτωθεί ένα μέλος τους σε ατύχημα με έκρηξη χειροβομβίδας, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Στην Ελλάδα ουδέποτε είχε τρομοκρατική δραστηριότητα η συγκεκριμένη οργάνωση, παρά όπως φαίνεται διατηρεί «πυρήνα» για προπαρασκευή χτυπημάτων στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τουρκία Κορονοϊός: Η ύποπτη “σιωπή” και ο στρατηγός που θάφτηκε κρυφά

Κορωνοϊός Βουλγαρία: Κλείνει τα σύνορα σε χώρες εκτός ΕΕ

MRAP κατασχεμένα: Θηριώδη οχήματα στρατιωτικού τύπου από την Αθήνα προς τα σύνορα του Έβρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις