Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός φάρμακο: Οι Γάλλοι πιστεύουν πως ανακάλυψαν αυτό που «σβήνει» τον ιό μετά από 6 μέρες
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός φάρμακο: Οι Γάλλοι πιστεύουν πως ανακάλυψαν αυτό που «σβήνει» τον ιό μετά από 6 μέρες

Κορονοϊός φάρμακο: Σύμφωνα με την ομάδα του Ραούλτ, η ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Κορονοϊός φάρμακο: Ένα φάρμακο που είναι γνωστό στην ιατρική κοινότητα εδώ και δεκαετίες ίσως βοηθήσει σημαντικά στη «μάχη» με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία. Το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να δοκιμάζει η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας. Μιλώντας στο STAR, στενός συνεργάτης του Ραούλτ, υποστήριξε ότι από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι όσοι έλαβαν την υδροξυχλωροκίνη, μετά από 6 μέρες, ήταν αρνητικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό και έπαυαν να μεταδίδουν τον ιό.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ραούλτ, η ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, τόνισε ότι συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά που τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ελον Μασκ, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Δείτε ακόμη

Η πρώτη μεγάλη έρευνα σοκ: Ο ιός, επιβιώνει στον αέρα για ώρες

Η συμβουλή SOS του Τσιόδρα – “Δεν είναι αρκετό το πλύσιμο των χεριών”

Τι κάνουμε με ρούχα και παπούτσια – 14 οδηγίες του ΙΣΑ

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχετε – Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ

Covid 19: Απολυμαντικό πιο ισχυρό και από τα χημικά – Με πάμφθηνα υλικά που έχεις στο σπίτι

Κορωνοϊός: Νέες συμβουλές της Apple για να καθαρίσετε σωστά το iPhone

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις