Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλίες σήμερα: Δεν άντεξαν οι Αθηναίοι, έτρεξαν στη θάλασσα
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίες σήμερα: Δεν άντεξαν οι Αθηναίοι, έτρεξαν στη θάλασσα

Παραλίες σήμερα: Οι Αθηναίοι μετά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού, άδειασαν το κέντρο της πόλης και τις καφετέριες και... στράφηκαν στις παραλίες.

Παραλίες σήμερα: Χιλιάδες Αθηναίοι συνωστίζονται στις παραλίες σήμερα Σάββατο παρά τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου Υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις για δυο τουλάχιστον εβδομάδες. Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές καμπάνιες του «Μένουμε Σπίτι», οι συνεχείς ενημερώσεις, τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, φαίνεται να μην πτόησαν αρκετούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό ξεχύθηκαν στις παραλίες προκαλώντας συνωστισμό στις πλαζ.

Στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά άνω των 50 ατόμων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους βάλουν μέσα, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει, καθώς η παραλία είχε ήδη γεμίσει με κόσμο από νωρίς το πρωί. Στη δημόσια πλαζ της Βουλιαγμένης, το ίδιο σκηνικό με πολίτες να καταφθάνουν με ηχοσυστήματα και σακούλες με φαγητά και ποτά, λες και πήγαιναν σε μπιτς πάρτι.

Και στη Θεσσαλονίκη!

Πολλοί κάτοικοι της πόλης εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι επικρατεί καλοκαρία και βγήκαν για βόλτα στην παραλία. Μάλιστα είναι πάρα πολλοίμ θυμίζοντας εικόνα από ημέρες αργίας στην πόλη. Η πολιτεία μπορεί να έχει λάβει αρκετά μέτρα, ωστόσο αυτά φαίνεται πως δεν συγκινούν πολλούς. Δείτε το βίντεο που απαθανάιτσε το drone του thestival.gr από την παραλία της Θεσσαλονίκης:

Δείτε ακόμη

Ο κόσμος καίγεται και οι αλληλέγγυοι διαδηλώνουν κατά του… φασισμού – Πάνω από 1.000 άτομα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις