Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Γουχάν: Ασθενής βλέπει το ηλιοβασίλεμα μετά από ένα μήνα καραντίνας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Γουχάν: Ασθενής βλέπει το ηλιοβασίλεμα μετά από ένα μήνα καραντίνας

Κορωνοϊός Γουχάν: Έξω από το νοσοκομείο Renmin, ο γιατρός Liu Kai, στέκεται δίπλα από το κρεβάτι ενός ασθενή που πριν από περίπου ένα μήνα διαγνώστηκε με τον κορονοϊό.

Κορωνοϊός Γουχάν: Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην ταράτσα ενός νοσοκομείου της Wuhan και δείχνει έναν γιατρό ντυμένο με την ειδική φόρμα που φοράνε για τον κορωνοϊό να έχει βγάλει με το κρεβάτι του έξω έναν ασθενή για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα. Στο ίντερνετ έχει γίνει viral. Πρόκειται για έναν 87χρονο ασθενή που έχει αναρρώσει ύστερα από έναν μήνα καραντίνας και ο γιατρός τον έβγαλε έξω στην ταράτσα του νοσοκομείου για να δει το ηλιοβασίλεμα που τόσο του είχε λείψει.

Η φωτογραφία αυτή έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, διότι και ο ασθενής αλλά και ο γιατρός άφησαν τη σκληρή πραγματικότητα πίσω τους για να απολαύσουν λίγα λεπτά γαλήνης και ηρεμίας.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 5 Μαρτίου. Ο γιατρός και ένας νεαρός εθελοντής νοσηλευτής, ο Gan Junchao, μεταφέρουν τον 87χρονο ασθενή, από την μονάδα αξονικής τομογραφίας στην απέναντι πτέρυγα του νοσοκομείου. Εκείνος βρίσκεται τριάντα περίπου μέρες σε απομόνωση. Το διάστημα αυτό, δεν έχει δει το φως του ήλιου, δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του και βρίσκεται σε καραντίνα.

Ήθελα να μοιραστώ την εικόνα με τον ασθενή…

«Από την στιγμή που ήρθα στην Γουχάν για να βοηθήσω, κάθε μέρα κάνω το ίδιο πράγμα. Οι ώρες εργασίας είναι ατελείωτες και ακριβώς επειδή τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκομαι εντός του νοσοκομείου, δεν έχω την ευκαιρία να δω τον ήλιο. Μόλις αντίκρισα την συγκεκριμένη εικόνα, λειτούργησα ενστικτωδώς. Ήθελα να μοιραστώ την εικόνα με τον ασθενή», σχολιάζει ο γιατρός, ο οποίος έφτασε στην πόλη στις 7 Φεβρουαρίου προκειμένου να συνδράμει στο έργο των υπόλοιπων συναδέλφων του.

Ο ασθενής, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάποτε εργαζόταν σαν μουσικός ενώ όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου, ήταν εξουθενωμένος τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Έπειτα από τόσες μέρες νοσηλείας ωστόσο, φαίνεται πως είναι από τους τυχερούς, που ανακάμπτει.

Δείτε ακόμη

“Μαζί θα το περάσουμε” – Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια

Κορωνοϊός: Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις