Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας για κορονοϊό: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για προσλήψεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για κορονοϊό: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για προσλήψεις

Κικίλιας για κορονοϊό: «Θα κάνουμε «ό,τι χρειαστεί», θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί», τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Κικίλιας για κορονοϊό: Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τον κορωνοϊό. «Ήρθε η ώρα της μάχης» είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τον κορονοϊό, μετά τον πρώτο θάνατο ασθενή από τον ιό στη χώρα. «Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Και σχολίασε «ήρθε η ώρα της μάχης. Η μάχη θα κριθεί στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στου υγειονομικό προσωπικό ανέφερε «κάνω έκκληση σε γιατρούς νοσηλευτές να υποβάλλουν αίτηση να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και να παραμείνουν στο σύστημα υγείας». Και συνέχισε «είναι η ώρα ο καθένας μόνος και όλοι μαζί οι Έλληνες να γίνουμε τείχος προστασίας για όσους κινδυνεύουν». Αργότερα αναμένονται δηλώσεις και του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Κικίλιας για κορονοϊό: Βίντεο από τις δηλώσεις του υπουργού

Κικίλιας για κορονοϊό: Η χθεσινή ανακοίνωση για 2.000 προσλήψεις

Χθες μάλιστα ανακοινώθηκαν 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών κι επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία, κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ με διετή σύμβαση, λόγω κορωνοϊού.  Οι 1.500 θέσεις αφορούν σε νοσηλευτές και οι 500 σε λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.). Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας. Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Δείτε ακόμα

«Θα είναι σκληρός μήνας ο Απρίλιος» – Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον ιό

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις