Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κρούσματα: Θετικός υπάλληλος της Disneyland – Παραμένει ανοιχτή
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κρούσματα: Θετικός υπάλληλος της Disneyland – Παραμένει ανοιχτή

Γαλλία κρούσματα: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, αυτή την στιγμή εξετάζονται όλοι οι εργαζόμενοι της Disneyland.

Γαλλία κρούσματα: Ένας υπάλληλος συντήρησης στην Disneyland του Παρισιού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το μέλος του προσωπικού υποβλήθηκε σε εξέταση το Σαββατοκύριακο και το τεστ έδειξε πως είναι θετικό στον κορωνοϊό, όπως επιβεβαίωσε ένα εκπρόσωπος του πάρκου στο Reuters. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, αυτή την στιγμή εξετάζονται όλοι οι εργαζόμενοι της Disneyland.

Ωστόσο, το θεματικό πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό παρέχοντας αντισηπτικό τζελ στους επισκέπτες, στους οποίους μάλιστα λένε να κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον. Σύμφωνα με το BFMTV, ο άνθρωπος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εργαζόταν «στα παρασκήνια» και «δεν ήρθε σε επαφή» με τους επισκέπτες του πάρκου. Την ίδια ώρα, η Disneyland στο Τόκιο έχει κλείσει υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, ενώ το πάρκο στην Σανγκάη έκλεισε πριν από τις 25 Ιανουαρίου, αλλά πρόκειται να ανοίξει σύντομα.

Γαλλία κρούσματα: Ο Λεμέρ δήλωσε πως ο κορονοϊός μπορεί να μειώσει την οικονομική ανάπτυξη

Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μέτρα για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κορονοϊού στις οικονομίες της Ένωσης. Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί χειρότερα από την κρίση στην Ευρώπη, καθώς έχει καταγράψει 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, και η Ρώμη έθεσε χθες, Κυριακή, σε καραντίνα μεγάλα τμήματα του εύπορου βορρά της.

Στο μεταξύ, στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα πως η Ευρώπη χρειάζεται να καταρτίσει ένα «μαζικό» σχέδιο οικονομικής τόνωσης για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από το ξέσπασμα του κορονοϊού. Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter πως το ποσό που χρειάζεται για το σχέδιο τόνωσης θα συζητηθεί στη διάρκεια συνεδρίασης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις 16 Μαρτίου. Ο Λεμέρ δήλωσε ακόμη πως ο κορονοϊός μπορεί να μειώσει την οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας κάτω από το 1% το 2020. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για αύξηση 1,3%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις