Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετανάστες Έβρος: Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Μετανάστες Έβρος: Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία

Μετανάστες Έβρος: «Πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά».

Μετανάστες Έβρος: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού με αφορμή τα ελληνοτουρκικά στον Έβρο, απειλώντας την Ελλάδα ότι «δεν έχει δει ακόμη τίποτε». Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στον Έβρο ο Τούρκος ΥΠΕΣ επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που πολιορκούν τα σύνορα της χώρας μας. «Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους. Πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά».

«Κι αυτή είναι μόνον η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός, έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα στον Έβρο. Αυτό που συνέβη ως τώρα δεν είναι τίποτε. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», δήλωσε σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Sabah. Και συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε: «Οι μάσκες τους έπεσαν. Η ωμότητα αυτών που έδιναν μαθήματα ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής». Και προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στους πρόσφυγες το καλοκαίρι όταν πέφτει η στάθμη του Έβρου κι είναι ευκολότερη η διέλευσή του.

Φαχρετίν Αλτούν για Μητσοτάκη

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο CNN. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την κακομεταχείριση και τη χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον προσφύγων από τους πράκτορες επιβολής του νόμου και ασφάλειας των συνόρων της χώρας αυτής», δήλωσε ο Αλτούν. Ο ίδιος δήλωσε πως η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και πως υπήρξε ένα «ανάχωμα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού».

Ο Αλτούν επανέλαβε ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί πως η Ευρώπη δεν τήρησε τις υποσχέσεις, που είχε δώσει στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας το 2016, να βοηθήσει τους μετανάστες και να ανακόψει περαιτέρω κύματα μεταναστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, που περιλάμβαναν οικονομική βοήθεια και εθελοντική ανθρωπιστική υποδοχή, βάσει της συμφωνίας του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αναγκάσθηκε να αποσύρει τους πόρους της από την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη και αντί γι’ αυτό να προετοιμαστεί για μια εν δυνάμει εισροή από την Ιντλίμπ. Αντί να παίζει το παιγνίδι των κατηγοριών, καλούμε την Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την αιτία της άτακτης μετανάστευσης, δηλαδή τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία».

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στον ΑΝΤ1: Δεν μπορεί να μας φοβίσει η Τουρκία
Δείτε ακόμη

Συγκλονιστικό: Έλληνες και Τούρκοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε απόσταση 10 μέτρων

Νέο βίντεο με την ακραία πρόκληση της τουρκικής ακταιωρού στη Λέσβο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις