Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τατιάνα Στεφανίδου – Έβρος: Η δημοσιογράφος, μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Τατιάνα Στεφανίδου – Έβρος: Η δημοσιογράφος, μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία

Τατιάνα Στεφανίδου - Έβρος: Η παρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου, βρίσκεται στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων, αφού για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της εκπομπής της ταξίδεψε στον Έβρο.

Τατιάνα Στεφανίδου – Έβρος: Η Τατιάνα Στεφανίδου ταξιδεύει στον Έβρο, σε εκείνους που ζουν σε χωριά του Έβρου, μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία.  “Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψω τον τόπο μου όσο δύσκολα και αν περνάω” λένε οι πιο νέοι. “Οι σχέσεις μας με τους Τούρκους ήταν φιλικές. Το πρόβλημα είναι ο Ερντογάν” συμπληρώνουν οι μεγαλύτεροι. Κίνητρα παραμονής στις ακριτικές περιοχές του Έβρου δεν υπάρχουν. Η φορολογία είναι ίδια με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στο οδοιπορικό της, η Τατιάνα Στεφανίδου συναντάει εθελοντές στη φύλαξη των συνόρων. Αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες που στέκονται δίπλα στους στρατιώτες και αστυνομικούς μας. “Είμαστε τα μάτια και τα αυτιά των Αρχών. Θα παραμείνουμε δίπλα τους όσο χρειαστεί. Δεν μας το ζήτησε κανείς αλλά όταν η πατρίδα το χρειάζεται θα είμαστε εκεί”.

Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε και σε ένα από τα περάσματα που επιλέγουν οι διακινητές για να φέρουν μετανάστες στην Ελλάδα. Εκεί η Τατιάνα συνάντησε έναν από τους άγρυπνους φρουρούς της πατρίδας μας. Έναν άνθρωπο που περιπολεί στην ίδια περιοχή επί 21 ολόκληρα χρόνια…

Έβρος: Η εξομολόγηση ενός συνοριοφύλακα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις