Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν Ερντογάν Συρία: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν Ερντογάν Συρία: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ

Πούτιν Ερντογάν Συρία: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έχει διαπραγματευθεί συμφωνία για την επίλυση των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ιντλίμπ με τον Τούρκο ομόλογό του.

Πούτιν Ερντογάν Συρία: Κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ της Συρίας συμφώνησαν Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή τους, η κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει σήμερα τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το AFP, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει με κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλες τις επιθέσεις της Συρίας. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έχει διαπραγματευθεί συμφωνία για την επίλυση των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ιντλίμπ με τον Τούρκο ομόλογό του. Οι δύο χώρες συμφώνησαν μετά από «ασταθείς αλλά παραγωγικές» συνομιλίες ότι δεν πρέπει να μειώσουν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο Ερντογάν, μάλιστα, κάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία για να γιορτάσουν την επέτειο των διμερών σχέσεών τους.

Στη συνάντησή τους, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Τούρκο πρόεδρο για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτικών στην Συρία, λέγοντας ότι ο συριακός στρατός δεν γνώριζε ότι πολεμούσε εναντίον Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, όπως και ότι και ο συριακός είχε επίσης σοβαρές απώλειες. «Πρέπει μαζί να συζητήσουμε οπωσδήποτε τα πάντα, όλη την κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο… ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις, τις οποίες εμείς –και όπως γνωρίζω και εσείς– αντιμετωπίζουμε πολύ προσεκτικά και τις διαφυλάττουμε», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι είναι αναγκαία η απευθείας προσωπική επικοινωνία τη στιγμή που οξύνεται η κατάσταση στην συριακή επαρχία. «Πάντα έχουμε τι να πούμε, αλλά και τώρα η κατάσταση στην γνωστή ζώνη, στο Ιντλίμπ, έχει οξυνθεί τόσο πολύ, που απαιτεί την απευθείας προσωπική συνομιλία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις