Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: Η αντίδραση Σαββίδη και η νέα βαθμολογία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: Η αντίδραση Σαββίδη και η νέα βαθμολογία

ΠΑΟΚ - Ξάνθη τιμωρία: Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League αποφάσισε την αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 12 από την Ξάνθη.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: Η πρώτη αντίδραση από τον ΠΑΟΚ μετά την τιμωρία των -7 βαθμών που του επιβλήθηκε ήρθε από τον Γιώργο Σαββίδη. «Χάρτινο τσίρκο», έγραψε ο γιος του Ιβάν Σαββίδη και μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας με ανάρτησή του την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού της Super League να τιμωρήσει με αφαίρεση επτά βαθμών τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη με -12 βαθμούς. Μάλιστα, έβαλε παλαμάκια με ειρωνικό ύφος, για να συνοδεύσει την ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικεφάλου:

“Η ανακοίνωση ποινής πάνω σε ένα κακοστημένο έργο της ΕΕΑ, χωρίς ουσιαστική εκδίκαση της υπόθεσης από κανονικό δικαστήριο, απλώς αποδεικνύει ότι τίποτα δεν εξυφάνθηκε τυχαία. Ούτε η καταγγελία, ούτε η σύνθεση της ΕΕΑ. Στους δυο ακόμη βαθμούς δικαστηρίων, θα επιμείνουμε στην εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης, μέχρις ότου καταρριφθεί το εκτρωματικό ευφυολόγημα μιας επιτροπής που στελεχώθηκε από τον πολιτικό της προϊστάμενο Λευτέρη Αυγενάκη για να υπηρετήσει το κυνήγι του ΠΑΟΚ”.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: H νέα βαθμολογία της Super League

Το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League ανακοίνωσε την απόφαση της για αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και δημιούργησε νέα δεδομένα καθώς αφαίρεσε 7 βαθμούς από τον Δικέφαλο και τους Ακρίτες για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ενώ προχώρησε και σε αφαίρεση επιπλέον 5 βαθμών από την Ξάνθη για τη μετοχική της σύνθεση.
Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με τη νέα βαθμολογία που διαμορφώνεται να αλλάζει πάντως τα δεδομένα, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά.

Στην κορυφή, αν μείνει αυτή η απόφαση, τότε ο Ολυμπιακός στέφεται ουσιαστικά πρωταθλητής καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ θα εκτοξευτεί από τους 7 στους 14 βαθμούς, ενώ στο κυνήγι της δεύτερης θέσης θα μπει και η ΑΕΚ που θα μπει στα πλει οφ με διαφορά μόλις ενός πόντους από τους ασπρόμαυρους.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη βρίσκεται σε αρκετά δυσάρεστη θέση ενόψει της έναρξης των πλέι άουτ, αφού από τους 30 βαθμούς πέφτει στους 18, που την φέρνουν στην 12η θέση, μόλις στο +1 από τον 13ο Παναιτωλικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις