Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κορωνοϊός – εργασία: Το Twitter ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να μείνουν σπίτι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός – εργασία: Το Twitter ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να μείνουν σπίτι

Κορωνοϊός - εργασία: Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε ότι ενθαρρύνει τους εργαζόμενους σε αυτή παγκοσμίως να δουλεύουν από το σπίτι τους.

Κορωνοϊός – εργασία: Να δουλέψουν από το σπίτι ενθαρρύνει τους εργαζόμενους της παγκοσμίως η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, λόγω του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε ότι ενθαρρύνει τους εργαζόμενους σε αυτή παγκοσμίως να δουλεύουν από το σπίτι τους, αν μπορούν να το κάνουν, εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η εργασία από το σπίτι είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους που έχουν έδρα το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, αλλά και για όσους εργάζονται στα γραφεία του Twitter στη Νότια Κορέα.

Σε ποιες χώρες εκτός Κίνας είναι πιο ανησυχητική η κατάσταση του κοροναϊού

O αριθμός των νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που καταγράφηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες 24 ώρες είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα.

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε σήμερα τους 3.000 θανάτους παγκοσμίως και συνεχίζει να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιδημίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία «αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας» τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Έτοιμη να λάβει μέτρα για τον κοροναϊό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

«Έτοιμη» να λάβει κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως τόνισε σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η έξαρση του κοροναϊού είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και αντίστοιχα με τους υφιστάμενους κινδύνους», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σε εκτενή ανάλυσή του για τον  κοροναϊό ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναθεώρησε χθες επί τα χείρω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020, στο 2,4% από 2,9% προηγουμένως. Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές είναι οι αναφορές του ΟΟΣΑ στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να ξεπεραστούν σύντομα οι επιπτώσεις του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ τονίζει πως η νομισματική πολιτική διεθνώς πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική. «Οι επιπρόσθετες προκλήσεις και η αβεβαιότητα που σχετίζονται με την επιδημία του κοροναϊού καθιστούν απαραίτητη τη στήριξη των νομισματικών πολιτικών σε όλες τις οικονομίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά», υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ.

Δείτε ακόμη

“Είμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά» – 90.000 κρούσματα Covid 19 σε ολόκληρο τον πλανήτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις