Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύσκεψη Μαξίμου – Μεταναστευτικό: Ο Μητσοτάκης μπροστά στο πιο κρίσιμο σημείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Μαξίμου – Μεταναστευτικό: Ο Μητσοτάκης μπροστά στο πιο κρίσιμο σημείο

Σύσκεψη Μαξίμου - Μεταναστευτικό: Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός.

Σύσκεψη Μαξίμου – Μεταναστευτικό: Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρου και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Την ώρα που απροσδιόριστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών συνέρρεε σε τουρκικά εδάφη κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο ο πρωθυπουργός διατύπωνε αυστηρή προειδοποίηση και ενημέρωνε Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ για την κατάσταση. «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Βίντεο: Ολονύχτια μάχη στον Έβρο
Ενημέρωση Ευρωπαίων ηγετών

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι», τόνισε.  Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε Ευρωπαίους ηγέτες  αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμη

Χημικά και drones στον Έβρο – Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις