Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μεταναστευτικό 2020: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει “πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό 2020: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει “πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ”

Μεταναστευτικό 2020: Οι 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις για το "κατέβασμα" από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ Βόρειου Αιγαίου της ανάρτησης με τίτλο «Ανθρώπινη ασπίδα εναντίον ΜΑΤ - Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου».

Μεταναστευτικό 2020: Πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας δημοσιογράφων και ειδήσεων εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ καταγγέλλουν με ερώτηση τους στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά τα οποία λαμβάνουν χώρα πρωτοφανή γεγονότα κυβερνητικής αδυναμίας διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος και ακραίας αστυνομικής καταστολής κατά κατοίκων ολόκληρων ακριτικών νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου, λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα και πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας δημοσιογράφων και ειδήσεων εκ μέρους της διοίκησης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, της ΕΡΤ», αναφέρουν. Επικαλούνται δε, ανταπόκριση από την ΕΡΤ Βόρειου Αιγαίου που «κατέβηκε» λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της από την ιστοσελίδα.

Επρόκειτο, σημειώνουν, για ρεπορτάζ που καταγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν, γεγονότα που οπωσδήποτε δεν τιμούν την κυβερνητική πολιτική. Οι 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μάριο Κάτση στην ερώτησή τους προς τον Στέλιο Πέτσα, ζητούν απαντήσεις αν επιβεβαιώνει το κατέβασμα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ Βόρειου Αιγαίου της ανάρτησης με τίτλο «Ανθρώπινη ασπίδα εναντίον ΜΑΤ – Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου» και συγκεκριμένα ποιος έλαβε την απόφαση για το κατέβασμα της ανάρτησης και ποιο ήταν το σκεπτικό αυτής της απόφασης.

Επίσης, τον καλούν να επιβεβαιώσει ότι έχει δοθεί εντολή προς τους προϊστάμενους των περιφερειακών σταθμών και τους δημοσιογράφους τους, ώστε οποιαδήποτε δημοσίευση υπάρχει να μην αναρτάται ελεύθερα, αλλά να στέλνεται πρώτα στον αρμόδιο προϊστάμενο ενημέρωσης της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΡΤ, ώστε να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: “Οι πρόσφυγες να πάνε σε έρημα χωριά… να κόβουν ξύλα”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις