Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά – ληστείες: Έστηναν ενέδρες σε ηλικιωμένες γυναίκες
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά – ληστείες: Έστηναν ενέδρες σε ηλικιωμένες γυναίκες

Συμμορία Ρομά - ληστείες: Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε  περιπτώσεις ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για την εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες αλλά και για τη σύλληψη των τριών συνεργών του συλληφθέντα Ρομά.

Συμμορία Ρομά – ληστείες: Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια συμμορίας τεσσάρων Ρομά, από τους οποίους συνελήφθη ένας 23χρονος, έζησαν αρκετές γυναίκες, μετά τον εκκλησιασμό τους, στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην ομώνυμη περιοχή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά την απομάκρυνση των γυναικών από την εκκλησία με κατεύθυνση το σπίτι τους, οι δράστες ορμούσαν πάνω τους και άρπαζαν τις τσάντες η τις αλυσίδες λαιμού που φορούσαν. Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν οι γυναίκες αντιδρούσαν και προσπαθούσαν να αμυνθούν, “οι δράστες”, αναφέρει η Αστυνομία “δεν δίσταζαν να σύρουν στο έδαφος τα θύματά τους, προκαλώντας τον τραυματισμό τους η να τις ακινητοποιούν από το λαιμό”.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, συνεχίζει η Αστυνομία, τουλάχιστον από το μήνα Οκτωβρίου του 2019, οι κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν ηλικιωμένες γυναίκες που κινούντο πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε  περιπτώσεις ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για την εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες αλλά και για τη σύλληψη των τριών συνεργών του συλληφθέντα Ρομά. Η Αστυνομία, παράλληλα, συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και ενός άλλου δράστη αιματηρών ληστειών με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες, που κι αυτές γνώριζαν τον εφιάλτη μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες στην Αττική η μετά από τα ψώνια τους στις λαϊκές αγορές.

0 42χρονος Ρουμάνος

Ήδη έχει συλληφθεί 42χρονος Ρουμάνος, ο οποίος μαζί με τον διαφεύγοντα συνεργό του, παρακολουθούσαν γυναίκες, που ψώνιζαν σε λαϊκές αγορές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας η έβγαιναν από Ιερούς Ναούς η ακόμη αποβιβάζονταν σε στάσεις του Ηλεκτρικού. Τις ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους και την ώρα που εκείνες, αμέριμνες, έβαζαν το κλειδί στην πόρτα της εισόδου, εξαπέλυαν άγριες επιθέσεις, που συνοδεύονταν από σοβαρούς τραυματισμούς.

Σκοπός πάντα η ληστεία των γυναικών.

4 γυναίκες στο νοσοκομείο

Τέσσερις άτυχες γυναίκες, που έπεσαν θύματα της ανελέητης συμμορίας, που αποτελείτο από τους δύο Ρουμάνους κακοποιούς, κατέληξαν στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα και κατάγματα σε χέρια και πόδια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έδωσαν, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, τέλος στον εφιάλτη των γυναικών, χάρη στην παρατηρητικότητά τους.

Εντόπισαν τον έναν από τους δύο ληστές, έναν 42χρονο Ρουμάνο κακοποιό, να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, πλησίον λαϊκής αγοράς, που εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε. Ο συλληφθείς, παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν.

Όμως αυτός προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και εν τέλει ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις