Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Μόρια: “Άνοιξαν τα σύνορα, στη Μυτιλήνη σας περιμένει πλοίο”
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Μόρια: “Άνοιξαν τα σύνορα, στη Μυτιλήνη σας περιμένει πλοίο”

Μετανάστες Μόρια: Νέες σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στην Μυτιλήνη το βράδυ της Παρασκευής μετά τη διασπορά μιας φήμης.

Μετανάστες Μόρια: Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο ΚΥΤ της Μοριας μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 100 ανήλικοι μετανάστες ξαφνικά ξεκίνησαν με τα υπάρχοντα τους από το ΚΥΤ της Μόριας με σκοπό να φτάσουν στη Μυτιλήνη, με την αστυνομία να τους κόβει τον δρόμο προς τη χώρα του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών ήταν η αφορμή να προκληθεί γενικός ξεσηκωμός στο ΚΥΤ της Μόριας. Το μήνυμα ανέφερε πως πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να ξεκινήσουν με τα πόδια από την Μόρια για τη Μυτιλήνη. Η αστυνομία σταμάτησε τους μετανάστες λίγο μετά τον καταυλισμό του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και οι μετανάστες γύρισαν πίσω στο ΚΥΤ, ενώ ΜΑΤ φυλάνε όλες τις εξόδους από το ΚΥΤ προς την Μυτιλήνη.

Χίος: Συμπλοκές Σύρων και Σομαλών στη ΒΙΑΛ

Μικρής έκτασης επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών, ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα Σομαλών μετά τη συμπλοκή προχώρησε σε κάψιμο σκηνών των Σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων ενώ άμεση υπήρξε και η παρέμβαση της Π.Υ. Χίου που επιχείρησε με 1 όχημα και δύο άνδρες.

Δείτε ακόμη

Χημικά και drones στον Έβρο – Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις